Sosyal Medyadan Hakarete Para Cezası - Son Dakika
Yerel

Sosyal Medyadan Hakarete Para Cezası

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube’de mevzuat sekreteri olarak görev yapan Halil Seki, sosyal medyada Memur-Sen’i hedef alan ve hakaret içeren paylaşımlarından dolayı 1740 lira para cezası ile cezalandırıldı.

16.05.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube'de mevzuat sekreteri olarak görev yapan Halil Seki, sosyal medyada Memur-Sen'i hedef alan ve hakaret içeren paylaşımlarından dolayı 1740 lira para cezası ile cezalandırıldı.

Halil Seki, sosyal medyadaki paylaşımında "Bugün EBS'nin ahlaksız bir teklifini daha öğrendim" başlığı altında çeşitli ithamlarda bulunarak "Yuh olsun, yuh olsun" şeklinde hakarete varan ifadelere yer verdi. Bunun üzerine Eğitimciler Birliği Sendikası Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa, sadece duyumdan ibaret olan yazılanların eleştiri sınırlarını aşarak, hakarete varan ifadeler içerdiği gerekçesiyle avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Adana 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Halil Seki savunmasında sosyal medya hesabını kendisinin kullandığını, davaya konu olan ifadeleri kendisinin yazdığını, amacının hakaret etmek olmadığını, sadece eleştiri hakkını kullandığını söyledi.

Hakim, davaya konu paylaşımda yazılan ve dava dilekçesinde ekran görüntüsünün de alınarak belgelendiği yazıdaki ifadelerin eleştiri sınırlarını aşarak hakarete varan ifadeler içerdiğini ve bunun suç teşkil ettiğini söyledi.

Dava hakimi, sanığın hakaret suçundan eylemine uyan TCK maddeleri gereğince toplamda 282 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına hükmedildiğini karara bağladı.

Mahkeme 282 günlük adli idare para cezasını 1740 lira olarak belirlerken hükmün geri bırakılmasını ve sanığın 5 yıl boyunca denetime tabi tutulacağını açıkladı.

Eğitim Bir Sen Başkan Yardımcısı Süleyman Samsa, davanın ardından yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu ifade ederek, dava sonucu haklılıklarının ortaya çıktığını ve hakaretin cezasız kalmadığını söyledi.

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Türk Eğitim Sen Adana Şube Başkanı İbrahim Sezer'i de Eğitim Bir Sen'i hedef alan hakaret içerikli yazılarından dolayı 165 gün, 1500 lira adli para cezası ile cezalandırmıştı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sosyal Medyadan Hakarete Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement