Sosyal Yardıma 112 Acil Servis Ekipleri Sayesinde Kavuştular - Son Dakika
Güncel

Sosyal Yardıma 112 Acil Servis Ekipleri Sayesinde Kavuştular

Kırıkkale'de 5 ay önce hayata geçirilen "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında, gittikleri vakalarda insanların yaşam koşullarını gözlemleyen 112 Acil Servis ekiplerince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilen 6 aileden 5'i yardım almaya başladı.

19.02.2015 12:49  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de 5 ay önce hayata geçirilen "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında, gittikleri vakalarda insanların yaşam koşullarını gözlemleyen 112 Acil Servis ekiplerince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilen 6 aileden 5'i yardım almaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, "Bu projenin kentte olumlu yönde ilerleyeceğini ve Türkiye'ye yayılacağını düşünüyorum" dedi.

Yardım alan vatandaşlardan Yusuf Uzel, "Bu yardım bizi çok rahatlattı, çok mutluyuz. Allah devletimizden razı olsun" Kırıkkale'de 5 ay önce hayata geçirilen "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında, gittikleri vakalarda insanların yaşam koşullarını gözlemleyen 112 Acil Servis ekipleri, 5 ailenin sosyal yardımlardan faydalanmasına vesile oldu.Kırıkkale'de vatandaşların hem sağlık sorunlarının giderilmesi hem de yaşam koşulların iyileştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde, 112 Acil Servis ekipleri adeta "sosyal çalışma görevlisi" gibi çalışıyor.Sağlık görevlileri, gittikleri vakalarda ailelerin yaşam koşullarını gözlemleyerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, sosyal çalışma görevlileri de tedaviye gereksinim duyanları İl Sağlık Müdürlüğüne bildiriyor.Kurumlar arası bu iş birliği sayesinde vatandaşların hem sağlık sorunları gideriliyor hem de yaşam koşulları iyileştiriliyor. Proje kapsamında, 112 Acil Servis ekiplerince Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirilen 6 aileden 5'i yardım almaya başladı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Etiler Mahallesi Karacalı Caddesi'nde yaşayan Uzel ailesini ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin durumunun 112 Acil Servis ekiplerince iletildiğini belirterek, "Baba Yusuf Uzel, şeker koması şikayetiyle 112 Acil Servis ekiplerini çağırmış. Daha sonra da ekipler, ailenin durumunu bize bildirdi" dedi.Sosyal inceleme görevlilerinin ve sosyal hizmet uzmanlarının eve gelerek inceleme yaptığını belirten Bozdemir, bu incelemeler sonucunda aileye yardım yapılmasına karar verildiğini söyledi.Bozdemir, proje çerçevesinde bugüne dek 112 Acil Servis görevlilerinin kendilerine 6 ailenin durumuyla ilgili bilgi verdiğini, bu ailelerden 5'inin yardım sürecini başlattıklarını ifade etti.Bu çalışmanın toplumsal açıdan büyük önem taşıdığını, ekiplerin asli görevini aksatmadan bu hizmeti de vermelerinin önemini vurgulayan Bozdemir, 5 aylık süreçte 6 aileden 5'ine yardım ulaştırılmasının projenin iyi yürüdüğünün ve başarıyla sonuçlanacağının göstergesi olduğunu belirtti.Projeyle ilgili geri dönüşlerden mutlu olduklarını dile getiren Bozdemir, "Aileler memnuniyetlerini bildiriyor. Kişilerin gördüğü bir durumu telefonla bildirmesinden ziyade yazılı bir sürece dökülmesi ve bizim tarafımızdan raporlanması, dosyalanması olumlu bir durumdur. Proje için iki yıllık protokol imzalandı ama 2 yıl daha uzatılarak 4 yıl boyunca kentte uygulanacak. Bu projenin kentte olumlu yönde ilerleyeceğini ve Türkiye'ye yayılacağını düşünüyorum" diye konuştu.- "Allah devletimizden razı olsun"Yusuf Uzel ise şeker hastalığı nedeniyle rahatsızlandığını ve durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdiğini söyledi.Ekiplerce hastaneye götürüldüğünü belirten Uzel, daha sonra 112 Acil Servis ekiplerinin haber verdiği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden gelen görevlilerinin kendilerine yardım yapılacağını söylediklerini ifade etti.

Uzel, hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirterek, "Şeker hastalığı nedeniyle bacaklarımda yaralar çıktı ve yürümekte zorlanıyorum. Bu nedenle de çalışamıyorum. Emekliliğimde yok. 4 çocuğum vardı, biri karbonmonoksit gazından zehirlenerek, diğeri ise psikolojik sorunları yüzünden intihar ederek hayatını kaybetti. Oğlum Ankara'da çalışıyor. 7 yaşındaki kızım bizimle birlikte. Onun okuması ve geleceği için yapılan bu yardım bizi çok rahatlattı, çok mutluyuz. Allah devletimizden razı olsun" diye konuştu.

Sosyal Yardıma 112 Acil Servis Ekipleri Sayesinde Kavuştular
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Yardıma 112 Acil Servis Ekipleri Sayesinde Kavuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement