Sözleşmeleri Yenilenmeyen Hizmetliler İşlerine Geri Dönecek - Son Dakika
Yerel

Sözleşmeleri Yenilenmeyen Hizmetliler İşlerine Geri Dönecek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Özel İdaresi önünde basın açıklaması yapan ve sözleşmelerinin sona ermesi sonucu işsiz kalan 460 hizmetli personelin işlerine geri döneceğini bildirdi.

22.01.2015 17:52

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Özel İdaresi önünde basın açıklaması yapan ve sözleşmelerinin sona ermesi sonucu işsiz kalan 460 hizmetli personelin işlerine geri döneceğini bildirdi.

Daha önce İl Özel İdaresi bünyesindeki bu kurumun tüzel kişiliği sona erdiği için sözleşmeleri 31 Aralık 2014 itibariyle sona erince işsiz kalan yardımcı hizmetli personeli ile Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Belediye Meclisi'nin yapıldığı İl Özel İdaresi binasına yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan Türkoğlu, personelin tekrar işe geri alınmasını istediklerini dile getirdi. Meclis toplantısına girmek isteyen fakat görevliler tarafından kalabalık oldukları için içeriye alınamayacakları belirtilen personel kapı önünde tepki gösterirken, meclis toplantısı için gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise toplanan kalabalığa müjdeyi verdi.

Altepe, İl Özel İdaresi tarafından çalıştırılan hizmetli personelin, bu kurumun tüzel kişiliği sona erdiği için sözleşmeleri 31 Aralık 2014 itibariyle sona erince işsiz kaldığını hatırlatarak, "Arkadaşlarımızın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalıştırılması gerekiyor. Bize de akşam bildirildi. Bakanlık 250 kişilik bütçe ayırmış. 200 kişi kadar da açıktaymış. En son buna kimse sahip çıkmayınca biz de bu sorunu üzerimize aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada desteği sağlayalım. Açıkta kalan 200 civarında ödenek gönderilmedi. Biz de bunu Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize aldık. Bu sıkıntıyı biz halledelim dedik. O şekliyle halletmiş oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Türkoğlu da "İşçilerin 4 aylık maaşını Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Ondan sonrasını da ilçe belediyeleri üstlenecek. 460 arkadaş en kısa zamanda işlerine başlayacak" diye konuştu.

Grup, açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sözleşmeleri Yenilenmeyen Hizmetliler İşlerine Geri Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement