Sözleşmeli İşçilere Yüzde 12 Zam - Son Dakika
Yerel

Sözleşmeli İşçilere Yüzde 12 Zam

Mudanya Belediyesi bünyesinde çalışan 124 sözleşmeli işçi, imzalanan bir yıllık toplu sözleşme ile maaşlarına yaklaşık yüzde 12 zam aldı.

13.02.2013 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediyesi bünyesinde çalışan 124 sözleşmeli işçi, imzalanan bir yıllık toplu sözleşme ile maaşlarına yaklaşık yüzde 12 zam aldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Abdullah Naci Levent arasında imzalanan protokolle 124 sözleşmeli işçiye 4+4 sistemiyle maaş artı sosyal hakların iyileştirilmesiyle yaklaşık yüzde 12 zam yapıldı.

İmza törenine Başkan Aktürk ve Bursa Şube Başkanı Levent ile Mali Hizmetler Müdürü Hafize Altıkulaçoğlu, Belediye Sendika Baş temsilcisi Murat Has katıldı.

Yeni zamla birlikte işçilerin sosyal yardımları brüt olarak yakacak yardımı 900 liradan bin 110 liraya, giyim yardımı 400 liradan 500 liraya, gıda yardımı 450 liradan 600 liraya, Ramazan Bayramı ikramiyesi 500 liradan 600 liraya, Kurban Bayramı ikramiyesi 750 liradan 850 liraya, yıllık izin ücreti 350 liradan 450 liraya, sorumluluk ücreti günlük 6 liradan 7 liraya, pis koku gideri günlük 6 liradan 7 liraya çıkarıldı.

Aktürk, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada, Mudanya Belediyesi olarak mevcut şartlar ve imkanlar içerisinde Mudanya'da en sağlıklı hizmeti ve yatırımları yapma çabası içinde olduklarını belirterek, "1980'li yıllardan bu yana sendikayla karşılıklı imza atıp bir çay içimi gibi kısa zamanda sözleşmelerimiz gerçekleşiyor ve işçilerimizi imkanlar dahilinde rahatlatabiliyoruz. Ben imzalanan sözleşmenin belediyemize ve işçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sendikanın Bursa Şube Başkanı Abdullah Naci Levent ise "1984'ten bu yana beraber çalıştığımız çağdaş, demokrat, özgürlükçü, işçi sınıfına canla başla sarılan emeğe saygı duyan belediye başkanıyla çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum. İmzalanan sözleşmenin her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Muhabir: Ömer Bilik/ Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sözleşmeli İşçilere Yüzde 12 Zam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement