Sözlü, Telaferli Türkmenlerin Sevincini Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Sözlü, Telaferli Türkmenlerin Sevincini Paylaştı

Sözlü, Telaferli Türkmenlerin Sevincini Paylaştı

Telafer’den gelen ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin misafir ettiği Türkmenlerin kaldığı tesislerde, 15 günlük bir bebeğin adı konuldu, bir çift nişanlandı.

18.01.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Telafer'den gelen ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin misafir ettiği Türkmenlerin kaldığı tesislerde, 15 günlük bir bebeğin adı konuldu, bir çift nişanlandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın da Türkmenlerin yurdu olduğunu ve hayatın bütün gerçekleriyle devam ettiğini söyledi.

Irak'ta süren savaştan dolayı Telafer'den kaçarak Adana'ya gelen ailelerin iş ve barınacak yer bulana kadar misafir edildiği Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Tesisleri'nde iki güzel olay yaşandı. Tesislerde yaşayan Türkmenleri ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, önce 15 günlük Zeynep Bebeğin isminin konulması törenine katıldı ve altın taktı. Minik Zeynep'e hayırlı ve uzun bir ömür dileyen, dua eden Başkan Sözlü daha sonra Avni ve Arap soyadlı ailelerin çocukları Taha ve Züleyha'nın nişan törenine katıldı, yüzüklerini taktı. Genç çifte altın da takan Başkan Sözlü, "Türk dünyasının, Türk coğrafyasının bir noktasında yaşanan zor koşullardan dolayı Adana'ya geldiniz. Şartların mecbur etmesinden dolayı buradasınız. Hayat burada devam ediyor. Bebeklerimiz doğuyor ve çocuklar büyüyor. Gençlerimiz hayata atılmak için, kültürümüzün, geleneklerimizin bize öğrettiklerini yerine getiriyor. Taha ve Züleyha, Avni Ailesi ve Arap Ailesi'nin iki kıymetli evladı, bugün burada Adana'da gelecek ümitleriyle, ailelerinin onayıyla hayatlarını birleştiriyorlar. Onların mutlu gününde birlikteyiz. Burası da sizin yurdunuz, evinizdesiniz. Yaşadığınız zorlukları biliyoruz, hayat büyük bir hakikattir. Hayatın devam ettiğinin göstergesi doğan bebekler ve yuva kuran çiftimiz. İnşallah gençlerimiz mutlu olur, Cenab-ı Allah mutlu etsin ve akibetlerini güzel eylesin" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sözlü, Telaferli Türkmenlerin Sevincini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement