Sp Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sp Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık Açıklaması

Sp Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık Açıklaması

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde seçim çalışmalarını sürdüren yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, "Seçimlere kısa bir süre kaldı.

26.03.2014 16:35

Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde seçim çalışmalarını sürdüren yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, "Seçimlere kısa bir süre kaldı. Erzurum ve ilçelerinde seçimi kaybedeceğini anlayan AK Partililer adaylarımızı seçimden çekilmeye yönelik baskılar oluşturduğu haberlerini alıyoruz" dedi.

Farklı vaatlerle seçime dış müdahale yapılmasını ahlaki bulmadığını anlatan Çalık, "Bir çok ilçede bu tür baskı her geçen gün artarak devam ediyor haberlerini adaylarımız iletiyorlar. Eğer ilçelerimizde bu şekilde bir haber çıkarsa bunun müsebbibi iktidarın kendisidir. Yapılan bu tür girişimler seçmenin hür iradesine darbedir. Yapılanların etik olmadığını belirtiyoruz. Adaylarımıza, meclis üyesi adaylarımıza ittifak yapalım, seçime girmeyin, bizi desteklemek için çekilin vs teklifleri ahlaki değil. Saadet Partisi bu seçime tek başına girecek güçtedir. AK Partililer bazı mahallelerde ve ilçelerde dolaşarak Saadet adayının çekildiğini, artık oylarınızı AKP adayına verin diye halkı yanıltan girişimlerinin olduğu haberlerini duyuyoruz.İktidarın gücünü, devletin tüm imkanlarını kullanıp seçime hazırlanarak bu güne gelen ancak son günlerde yenileceğini anlayan iktidar mensupları seçimden önce Saadet Partili Belediye Başkan adaylarına ve meclis üyelerine baskı tehdit ve şantajla çekilmeye zorlamalarını ahlaki bulmuyoruz. Herkes bilsin ki Saadet Partisi tüm ilçelerde seçimlere girecek. Eğer bunu engellemeye yönelik bir oyun yapılırsa bunun sorumlusu da iktidar olacaktır. Yalan,iftira ve baskı ile seçim kampanyası yapılmaz.Konu ile ilgili araştırmalarımız,görüşmelerimiz devam ediyor böyle bir olayı doğrulatırsak durumu kamuoyu ile paylaşacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faik Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement