Sp'li Çalık: "Gerçek Kurtuluş, Kalkınma Hamleleri ile Olur" - Son Dakika
Yerel

Sp'li Çalık: "Gerçek Kurtuluş, Kalkınma Hamleleri ile Olur"

SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

13.03.2014 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Faik Çalık, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çalık mesajında şunları kaydetti; "12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96.yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimiz insan için en değerli varlıkları olan canlarını vatan ve mukaddesat uğrunda feda ederek görevlerini yapmışlardır. İnşallah şehitlerin ahfadı olan bizlerde vatanımızın güçlenmesi ve mukaddesatımızın hakim olması için gayret gösteriyoruz.

100 yıla yakındır kurtulan ülkemiz ve şehrimiz o günden sonra işgal yaşamamıştır. Ancak iktidara gelen yönetimler büyük Türkiye oluşması yolunda görevlerini layıkıyla yerine getiremiştir.1930'larda başlatılan ağır sanayi çalışmalarını 1970 li yıllarda rahmetli Erbakan Hocamız zirveye çıkarmış ülkemizde 300 fabrika inşa ederek gerçek kurtuluşun kapısını aralamıştır.1970'li yılların imkanları ile Erzurumda 13 fabrika yaparak Erzurumlunun gerçek kurtuluşunun, işsizlikten ve geri kalmışlıktan kurtuluşunun, üretim gücünün artmasının örneğini ortaya koymuştur.

Bu gün gelinen noktada başa geçen iktidarlar bu fabrikaları işletmemiş bilakis satmış tarumar etmiştir. Son 10 yıla baktığımızda ise Organize sanayisi depo haline gelmiş, elinde bulunan Şeker Fabrikası %10 larda çalışan,üretim gücü düşük,1956 model makinalarla çalışmaya mahkum edilmiştir. Elimizdeki Şeker fabrikası özelleştirme kapsamına alınarak, işçi alınmamış, son fabrikamızda kapatılma ile karşı karşıya kalmıştır.

Bunun yanında Ülkenin hayvancılık merkezi bu gün hayvan ithal eder hale getirilmiş hayvancılıkla uğraşan köylü desteklenmediği ve ithalle önü kesildiği için işini bırakmış büyükşehirlere göç eder hale gelmiştir.

Açılan birkaç çağrı merkezleri ile işsizliğin ve göç'ün önüne geçilmesi mümkün değildir. İnşallah belediyelerin tamamında yani tüm ilçelerimizde sanayinin ve hayvancılığın gelişmesi önceliğimiz olacaktır. Üretimi olmayan toplumlar dışa bağımlı olmaya mahkümdur düsturuyla üretimin artması, yerel kalkınmanın başlatılması Saadet belediyeciliğin önceliği olacaktır. Halkımızın gerçek kurtuluşu üretimle ve sanayileşme ile olacaktır.

Yerel iktidarımızda şehrin muhtelif yerlerinde Açık Ermeni mezalimi müzeleri hazırlayarak halkımızın yaşadığı dramın halkımıza, yeni neslimize anlatılmasını sağlayacağız.Bu meyanda Yanıkdere Şehitlik bölgesi ve tabyalar şehitliğini yeniden ele alıp tüm halkımızın bilgisine sunacağız.

Merhum Mehmed Akif'in ifade ettiği Rabbimiz bu millete bir daha istiklal Marşı yazdırtmasın sözü ancak çalışma ve gayretle olur. Sanayileşme ile üretimle olur. Trilyonlar harcayıp birkaç spor salonu açmakla kalkına olmaz.Bu gün gelinen noktada bunun reklamını yapan iktidar işin şuurunda olmadıklarını ortaya koymaktadırlar." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp'li Çalık: 'Gerçek Kurtuluş, Kalkınma Hamleleri ile Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement