SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülteni

Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin nominal ihraç tutarı 1 milyar 400 milyon lira olan tahvil/banka bonosu halka arzı için yaptığı başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydına alındı.

06.07.2012 22:16

Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin nominal ihraç tutarı 1 milyar 400 milyon lira olan tahvil/banka bonosu halka arzı için yaptığı başvuru Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kaydına alındı.

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ de iç kaynaklardan karşılanmak üzere 264 milyon 776 bin lira tutarında bedelsiz hisse senedi ihracı nedeniyle SPK'ya başvurdu.

SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Gönen Kaplıcaları AŞ 4 milyon liralık hisse senedi ihracı nedeniyle Kurul'a başvuru yaptı. Buna göre, artırılan sermayenin 2 milyon 400 bin liralık kısmı Gönen Belediyesi'ne tahsisli olarak satılacak.

Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ iç kaynaklardan karşılanmak üzere 264 milyon 776 bin lira tutarında bedelsiz hisse senedi ihracı nedeniyle SPK'ya başvurdu.

Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin 1 milyar 400 milyon lira nominal tutarında tahvil/banka bonosu halka arzı için yaptığı başvuru da Kurul kaydına alındı.

EFG İstanbul Equities Menkul Değerler AŞ'nin Eurobank Tekfen AŞ ile acentelik tesisine izin verilmesi için yaptığı başvuru olumlu karşılandı.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi AŞ'nin, Kurulun ilgili kararları çerçevesinde paylarının İMKB Serbest İşlem Platformunda

(SİP) işlem görmesi amacıyla hazırlanan duyuru formu Kurulun bugünkü toplantısında onaylandı.

Kurul tarafından onaylanmış duyuru formunun Kurul onayını takip eden 10 iş günü içinde KAP'ta ilan edilmesi gerekiyor. Anılan şirketin payları, duyuruyu takiben, İMKB Yönetim Kurulu kararı gerekmeksizin KAP'ta İMKB tarafından yapılacak işleme başlama duyurusunu takip eden 5'inci iş günü işleme açılacak.

-Diğer başvurular-

Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, şirket aktifinde yer alan S.S. Makine ve İmalat Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ortaklık paylarının Enka Elektrik Üretim AŞ'ye devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek olan iştirak modeliyle kısmi bölünme işlemine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Saray Halı AŞ'nin, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, şirket aktifinde yer alan bazı gayrimenkullerin yeni kurulacak Saray Gayrimenkul Yatırım AŞ'ye devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek olan iştirak modeliyle kısmi bölünme işlemine izin verilmesi talebi olumlu karşılandı.

Türk Ekonomi Bankası AŞ'nin, kurucusu olduğu "Türk Ekonomi Bankası AŞ B Tipi BRIC Ülkeleri Yabancı Menkul Kıymetler Fonu"nun tasfiye edilmesine ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Asal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'nin, ilgili tebliğ çerçevesinde gayrimenkul değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınmasına karar verildi.

Hak Menkul Kıymetler AŞ'nin ticaret unvanının "PhillipCapital Menkul Değerler AŞ" olarak değiştirilmesi kapsamında ana sözleşmesinin "Şirketin Unvanı" başlıklı 2'nci maddesinin değiştirilmesine ilişkin talebi olumlu karşılandı.

Muhabir: İstanbul

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement