Srebrenitsa Katliamı Buca'da Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Srebrenitsa Katliamı Buca'da Unutulmadı

Srebrenitsa Katliamı Buca\'da Unutulmadı

Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden yaklaşık 9 bin kişi, İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

11.07.2015 12:53  Güncelleme: 13:05

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa katliamında hayatını kaybeden yaklaşık 9 bin kişi, İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan Srebrenitsa katliamı, Buca ilçesinde 20. yılında unutulmadı. Adatepe Mahallesi'nde ki Srebrenitsa anıtı önünde düzenlenen törende, yaşamlarını yitiren 9 bin kişi gözyaşlarıyla anıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törene vatandaşlarda yoğun ilgi gösterirken, programda barış güvercinleri uçuruldu.

Anma töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, duygularını şu sözlerle aktardı:

"Bizler çok yakın bir tarihi unutması, yaşanması, anlatılması çok güç bir dönemi lanetlemek için toplandık. Bu katliamı yaşayanları anlamamız, empati kurmamız, acılarını dindirmemiz mümkün değil. Ama üzerimize düşen bu katliamı unutmamak ve unutturmamaktır. Buca bunu en iyi şekilde yapmış ve yapmaya devam edecektir. Ben bu soykırımda yakınlarını kaybetmiş aramızdan ayrılmış tüm hemşerilerime baş sağlığı diliyorum ve onları buradan dualar gönderiyorum. Bizler her zaman her türlü canlıya, bitkiye, hayvana, insana yapılan şiddeti kınayacağız, lanetleyeceğiz" dedi.

Törene, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve vatandaşların yanı sıra, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, balkan dernekleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Srebrenitsa Katliamı Buca'da Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement