Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü

Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü

Bayrampaşa Belediyesi'nce yaptırılan Şehitler Anıtı, törenle açıldı.

12.07.2014 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediyesi'nce, Srebrenitsa şehitleri anısına yaptırılan anıt, katliamın 19. yıl dönümünde törenle açıldı.

Bayrampaşa Şehir Parkı'ndaki Şehitler Anıtı'nın açılışına, AK Parti İstanbul milletvekilleri Şirin Ünal, Bülent Turan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Şirin Ünal, Balkan coğrafyasındaki Müslümanlara Avrupa'nın ne kadar kayıtsız kaldığının net bir şekilde görüldüğünü belirterek, istikrarın önemini vurguladı.

Ünal, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı vizyon programını açıkladığını hatırlatarak, "Srebrenitsa'da olduğu gibi hiçbir Müslüman kardeşimizin zulüm görmemesi için cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mühre sağlam basacağız" dedi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner de heykeltıraş Mustafa Yılmaz'ın imzasını taşıyan Şehitler Anıtı'na ilişkin şunları söyledi:

"Ülkemizin sembolü ay-yıldız, Bosna Hersek'in sembolü zambak ve Arnavutluk'un sembolü kartal tasvir ediliyor. Vav harfiyle bütünleşiyor. Vav; anne karnındaki insan sureti, çileyle yoğrulmuş kulun edeple eğilişi, hepsi vav ismiyle müsemma, anıtta da vav harfiyle şehadet şerbeti içen Türkiyeli, Bosna-Hersekli, Arnavut şehitler ve onların yaslı anneleri anlatılıyor. 19 yıl olmuş, yürek dayanmaz buna. Tüm kardeşlerimizle bu acıyı yaşıyoruz. 8 bin 372 şehit deniyor, ben kabul etmiyorum, Bosna'da her yıl özellikle yeni toplu mezarlar açılıyor, DNA testlerinden sonra defnediliyor. Ruhları şad olsun."

İftarın ardından 3,5 metre yüksekliğindeki anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Parktaki bir tepecikte konumlanmış yuvarlak platform içerisinde inşa edilen anıt, 7 basamaklı vav harfinden oluşuyor. Anıtın en üst basamağında Türkiye'nin sembolü ay-yıldız, Bosna-Hersek'in sembolü zambak ve Arnavutluk'un sembolü kartal tasvir ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement