Stockholm Gay Pride Rekor Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

Stockholm Gay Pride Rekor Katılımla Gerçekleşti

Stockholm Gay Pride Rekor Katılımla Gerçekleşti

Eurovision şarkı yarışmasını bu yıl kazanan Avusturyalı Conchita Wurst'un de katıldığı yürüyüşle, Gay Pride sona erdi.

02.08.2014 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'de, Gay Pride (Eşcinseller ve Onur Haftası) çeşitli etkinliklerin ardından bugün yapılan yürüyüşle sona erdi.

Stockholm Belediyesi, Hilton Oteli, ABBA müzik grubunun sahibi olduğu Rival Oteli, İsveç eczaneleri, İşçi Bulma Kurumu, Stockholm'ün taksi şirketlerinden Stockholm Taxi'nin sponsorluğunda gerçekleşen Gay Pride'da bir haftalık etkinliklerin ardından geçit düzenlendi.

Saatlerce süren geçide 60 bin gibi rekor bir katılım gerçekleşirken, yaklaşık 500 bin kişinin izleyici olarak katıldığı bildirildi.

Gay Pride'a bu yıl onur konuğu olarak katılan Eurovision şarkı yarışmasının kazananı Conchita Wurst, geçit boyunca izleyenleri selamladı. Yürüyüş sırasında Türkiye'den konser teklifi alıp almadığı sorusunu yanıtlayan Wurst, teklif almadığını ancak teklif gelmesi halinde severek gideceğini söyledi. Wurst, Türkiye'de şarkıcı olarak sadece Bülent Ersoy'u dinlediğini de belirterek, "Bayan Ersoy'un şarkılarını dinledim. Tarzımız aynı değil ama muhteşem bir ses" dedi.

Öte yandan ellerinde bayraklarıyla geçide katılanlardan bazılarının çocuklu olduğu dikkati çekerken yürüyüş boyunca müzik ve dans gösterileri yapıldı. - İsveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stockholm Gay Pride Rekor Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement