"Su Kaynaklarının Değerlendirmesi" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

"Su Kaynaklarının Değerlendirmesi" Toplantısı

Rize'de, 2005 yılından bugüne kadar yapılan içme suyu yatırımlarının değerlendirilmesi projelerinin şekillendirilmesi için toplantı yapıldı.

16.01.2013 14:27  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'de, 2005 yılından bugüne kadar yapılan içme suyu yatırımlarının değerlendirilmesi ve bu yıl yapılması planlanan içme suyu projelerinin şekillendirilmesi için toplantı yapıldı.

Kent merkezindeki bir restoranda Rize Valisi Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney ve yardımcısı Salih Kurtuluş, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Zikrullah Kabil, Mahalli İdareler Müdürü Şakir Kurk, ilçe özel idare müdürleri ve köylere hizmet götürme birliklerinin personeli katıldı.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, hükümetin, KÖYDES projelerine ek olarak 2012 yılını Rize ölçeğinde su yılı ilan ederek kaynaklarını bu alana yönlendirdiğini söyledi.

Son 10 yılda ülkenin büyük projelerinin bitirilme sürelerinin ortalama 9 yıldan 3,5 yıla indiğini ifade eden Çakır, şunları söyledi:

"Yereldeki projelerin sürelerinin aynı paralelde tarafımızdan kısaltılması gereği aşikardır. Rize'de bugüne kadar hayata geçirilen içme suyu projelerinde emeği geçen bir önceki Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na, diğer meslek büyüklerine ve herkese çok teşekkür ediyorum"

Toplantıda, 2005 yılından bugüne kadar kentte yapılan içme suyu yatırımları değerlendirilip bu yıl yapılması planlanan içme suyu projelerinin şekillendirildiği belirtildi.

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Tuncay Bekar - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Su Kaynaklarının Değerlendirmesi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement