Su Ürünleri Güney Afrika'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Su Ürünleri Güney Afrika'da Tanıtıldı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Afrika'nın en zengin ülkesi olan Güney Afrika Cumhuriyetinde düzenlenen "Africa's Big Seven 2015" fuarında Türk su ürünlerini tanıttı.

24.06.2015 13:01  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Afrika'nın en zengin ülkesi olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen "Africa's Big Seven 2015" fuarında Türk su ürünlerini tanıttı.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin ihracat yıldızlarından olan su ürünleri sektörü, rotasını Afrika'ya çevirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Faruk Kemal Babila, Güney Afrika'nın, Afrika kıtasının en zengin ülkesi olduğunu ve 52 milyonluk nüfusu ile geniş bir pazar konumunda bulunduğunu belirtti.

Afrika ülkelerine açılan kapı özelliğini taşıyan Güney Afrika'yı, pazar arayışı içerisinde olan Su Ürünleri Tanıtım Grubu için fırsat olarak gördüklerini dile getiren Babila, Afrika pazarına açılma kararı almalarıyla birlikte ilk olarak Angola'da balıkçılık fuarına katıldıklarını bu kıtadaki ikinci tanıtım faaliyetini ise Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 21-23 Haziran 2015'de düzenlenen "Africa's Big Seven 2015" fuarına katılarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Geçmişte az bir miktarda konserve ihracatı yapılan bu ülkeye daha fazla ihracat yapabilmek için pazar olanakları üzerinde araştırma yaptıklarını, ziyaretçilerin Türk su ürünlerine olan ilgilerini tespit ettiklerini, talep ettikleri ürünlerle ilgili firmaların irtibat bilgilerini verdiklerini anlatan Babila, açıklamada şunları görüşleri aktardı:

"Fuar boyunca bu ülke ile ticari ilişkilerimizi geliştirmek için yeterli talebin olduğunu gördük. Türkiye'den direk uçuşların da olması ihracatımızın önünü açacak ve Afrika pazarına girişte ülkemiz su ürünleri sektörün büyük avantaj sağlayacaktır.

Uygun iklimi, kumlu doğal plajları, dağları, doğal parkları, vahşi hayvanları ve ülkede yaygın olarak kullanılan İngilizce dilinin avantajı sayesinde turizm bakımından önemli avantajlara sahip. Turizm sektörü yaklaşık 1 milyon kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam olanağı sağlayor, GSYİH'ye yüzde 8'lik bir katkısı var. Tanıtım Grubu olarak bu avantajı da kullanmak, turistlere Türk balığı yedirmek  istiyoruz."

Fuarda Su Ürünleri Tanıtım Grubu standını Türkiye'nin Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener, Pretoria Ticaret Başmüşaviri Hakan Karabalık'ın da ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Su Ürünleri Güney Afrika'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement