Su Ürünlerinde Av Yasağı - Son Dakika
Yerel

Su Ürünlerinde Av Yasağı

Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, su ürünleri av yasağıyla ilgili bilgi verdi.

28.03.2014 10:40  Güncelleme: 11:03

Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik Barajı, Sivrice Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda avlanma yasağının 1 Nisan'da başlayacağını ve 1 Temmuz'a kadar süreceğini belirtti.

Yasak süresince tüm balıkçı teknelerinin karaya çekilmesi gerektiğine vurgu yapan Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüz ve tüm ilçe müdürlüklerimiz avlanma yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacak. Cezalar idari para cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 282 lira, en yüksek cezaysa bin 928 lira. Suçun tekrarı halinde cezalar iki kat uygulanacak. Koruma ve kontrol faaliyetlerinin daha etkin yapılabilmesi, duyarlı vatandaşların işbirliğiyle mümkün olacak."

Su ürünlerinin Elazığ'ın sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde büyük bir payı bulunduğunu belirten Kaygusuz, "Bundan dolayı su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları gören vatandaşlarımızın, kendilerine en yakın belediye zabıta görevlilerine, emniyet ve jandarma il ve ilçe müdürlüklerine bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaygusuz, av yasağı boyunca vatandaşların "241 16 16 ve 241 17 17" numaralı telefonlara ihbarda bulunabileceklerini kaydetti. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Su Ürünlerinde Av Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement