Suikast Tabancası Üreten Şebeke Çökertildi: 13 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Suikast Tabancası Üreten Şebeke Çökertildi: 13 Gözaltı

Suikast Tabancası Üreten Şebeke Çökertildi: 13 Gözaltı

Konya'da, jandarma tarafından kalem görünümlü suikast tabancası ürettiği ileri sürülen şebekeye yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

31.07.2013 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da, jandarma tarafından kalem görünümlü suikast tabancası ürettiği ileri sürülen şebekeye yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada ise 52 kalem görünümlü suikast tabancası ile 142 kısa namlulu pompalı tüfek ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaklaşık 9 ay süren çalışmanın sonucu kalem görünümlü suikast tabancası ürettiği ileri sürülen şebekeye yönelik müşteri olarak temasa geçip operasyon düzenledi. Konya merkez ve Beyşehir İlçesi'nde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Baskında yapılan aramada ise 52 kalem görünümlü suikast tabancası ile 142 kısa namlulu pompalı tüfek ele geçirildi.

Şebeke üyelerinden 46 yaşındaki E.N.'nin daha önce Beyşehir'deki silah fabrikalarında çalışıp silah yapımını öğrendiğini, ardından da kalem görünümlü 7.65 milimetre çapında mermi kullanabilen suikast tabancası ile Türkiye'de üretimi yasak olan kısa namlulu pompalı tüfek ürettiği iddia edildi. Diğer şebeke üyelerinin ise üretilen silahların pazarlamasını yaptığı, ürünleri ise müşterilerine faturasız ve irsaliyesiz çalışan bir kargo şirketi aracılığıyla gerçekleştirdiği belirtildi. Şebekenin suikast tabancasını herkesin rahatlıkla mermi bulabilmesi için 7.65 çapında ürettiği, suikast tabancalarının mermilerinin de özel yapım olması gerektiği bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suikast Tabancası Üreten Şebeke Çökertildi: 13 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement