Sulamada İlk Ödemenin Son Tarihi 31 Ağustos - Son Dakika
Yerel

Sulamada İlk Ödemenin Son Tarihi 31 Ağustos

Sulamada İlk Ödemenin Son Tarihi 31 Ağustos

Küçük Menderes Sulama Birliği’nin yaklaşık 2 bin hektarlık alanda gerçekleştirdiği sulama faaliyetleriyle ilgili ödemelerin ilk taksiti için son tarih olarak 31 Ağustos olarak belirlendi.

20.08.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük Menderes Sulama Birliği'nin yaklaşık 2 bin hektarlık alanda gerçekleştirdiği sulama faaliyetleriyle ilgili ödemelerin ilk taksiti için son tarih olarak 31 Ağustos olarak belirlendi. Üreticilere kolaylık sağlanması amacıyla yılda iki kez hasat dönemlerine göre düzenlenen ödemeler kredi kartıyla da yapılabiliyor.

Beydağ Barajı'ndan sağ sahilde Kaymakçı Eselli'ye, sol sahilde de Emirli'ye kadar olan bölgede yaklaşık 2 bin hektarlık alanda yapılan sulamada sezon sonu yaklaştı. Sulamadan en çok yararlanan ürün slajlık mısır olurken, yaklaşık bin 250 üreticinin hidrantlar aracılığıyla yararlandıkları baraj suyu için Küçük Menderes Sulama Birliği'ne 31 Ağustos'a kadar ödeme yapacakları bildirildi.

İlk hasadın ardından aralık ayına denk gelen ikinci hasat döneminde de 15 Aralık tarihini belirlediklerini ifade eden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Geçen yıl deneme amacıyla ücretsiz olarak su verilmesinin ardından bu yıl birliğimiz ilk sezonunu gerçekleştirdi. Üreticilerin hangi ürünü, ne kadar ektiklerine dair beyannamelerin toplanmasının ardından sulama ücretleri tespit edildi. İlk kez yapılan ücretli sulamadan yaklaşık bin 250 üreticimiz yararlandı" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sulamada İlk Ödemenin Son Tarihi 31 Ağustos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement