Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Yapıldı

Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Yapıldı

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da Kent Konseyi Kadın Meclisi 1. Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi.

20.01.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da Kent Konseyi Kadın Meclisi 1. Olağan Genel Kurul toplantısı düzenlendi. Seçimde 151 oy alan Hilal Kızılözen Başkan seçildi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen genel kurula Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve çok sayıda Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri katıldı. 1'incisi düzenlenen Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlandı. Toplantıda Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz'den sonra konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesinin sivilleşmesinin önemli adımlarından bir tanesini yaşadıklarını söyledi.

Eşkinat, "Kent konseyinin Kadın Meclisi demokratik yarışta yönetimlerini seçecekler. Ne Kadir Başkan'ın ne de benim, başkan adaylarının dışında yönetimde kimlerin olduğundan dahi haberimiz yok. İşte vesayet altında olmadan çalışması gereken kent konseylerin mantığı bu şekilde yürütülmelidir diye düşünüyoruz. Onun için verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Pazar günü bütün Trakya'daki kent konseyleri burada bizim misafirimizdi. Orada Ufuk Başkanı kent konseylerinin bölge başkanı yaptılar. Orada söyledim, bizim ihtiyacımız olan yönetimlerin hesap verebilir olması. Seçenlerin de hesap sorabilir olması. İşte hesap verecekler burada Kadir Başkan burada, ben buradayım. Belediye meclis üyelerimiz burada hesap soracaklar ve yön gösterecekler de sizlersiniz" dedi.

Türkiye'de ilk defa Süleymanpaşa Belediye Meclisi'nin kendi sayısal gücü olduğu halde gurubunun denetim yetkisi olan kurulun başkanlığını muhalefet partisinden birine verildiğini söyleyen Başkan Eşkinat, "Bu da Türkiye'de bir ilk. Önümüzdeki günlerde kadın meclisimiz, onu takip eden günlerde diğer meclis üyelerimiz ve nihayetinde mahalle örgütlenmelerimizle kent konseyimiz Trakya'nın en büyük sivil yapısını oluşturacak. Ben iki adaydan da razıyım. Her ikisi de benim içime siniyor. Her ikisinin niteliği konusunda en ufak bir şüphem yok kendilerine başarılar diliyorum. Süleymanpaşa'da demokrasinin kazanacağına ben eminim" ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK: "BAYANLARIN ETKİN OLDUĞU ÇALIŞMALAR DAHA BAŞARILI OLUYOR"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konuşmasında büyükşehir statüsüne değinerek, "Bayanların etkin olduğu bayanların aktif olduğu çalışmalar mutlaka başarıya ulaşıyor. Size bir örnek vereceğim Hayrabolu Çerkezmüselim diye belde var. Bir akşam oraya gittik. Dediler ki, bu akşam burada çalışma yapacağız. Gece saat 11'di, bir düğün salonuna aldılar bizi. İçeride bin, bin 200'e yakın Çerkezmüselimli vatandaşımız vardı, yaklaşık yüzde 75'i bayandı. Yani şunu söylemek istiyorum. Her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır. Tekirdağ artık merkezin ismi değil 11 ilçemizin olduğu bir yerdir. Bu yüzden diyorum kazanan halkımız olsun, kazanan Tekirdağ olsun" şeklinde konuştu.

Divan Başkanlığını Süleymanpaşa ve Trakya Kent Konseyleri Başkanı Eczacı Ufuk Ersöz'ün yaptığı seçimde 301 üye oy kullandı. 298 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Hilal Kızılözen 151, Birgül Kemiksiz 147 oy aldı. Seçimi 151 oyla kazanan Hilal Kızılözen'in Yönetim Kurulu ise Leyla Budak, İlknur Batı, Nursel Çakır, Gülüm Ergun, Şennur Dırak, Yıldız Kayalaroğlu, Arife Türegün ve Süreyya Mansuroğlu'ndan oluştu.

Seçimi kazanan Hilal Kızılözen, "Bana inanıp oy verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Güveninize layık olmaya çalışacağım" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement