Suluova'dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım - Son Dakika
Yerel

Suluova'dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım

Suluova ilçesinden Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 2 tır yardım gönderildi.

28.12.2015 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suluova ilçesinden Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 2 tır yardım gönderildi.

Kaymakam Hayatı Taşdan, Orta Mahalle Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, önceki yıl da Suluova'dan Suriyeli Müslümanlara yardım  tırları gönderildiğini hatırlattı.

Bu yıl da Bayırbucak'taki soydaşlara yardım göndermekten mutluluk duyduklarını ifade eden Taşdan, şunları dile getirdi:

"Yine siz halkımızın katkılarıyla bu yardımlar yapılmaktadır. Dünyada ne kadar acı ve sıkıntı varsa bunlar bizleri üzmekle beraber bu sıkıntı içinde olan kardeşlerimize ve insanlara ilçemizden de sizlerin yardımlarla katkıda bulunuyor olmanız bizleri ayrıca gururlandırıyor. Karınca misali bir damla su da olsa mazlumun yanında olmak Türk halkının karakteridir. İnşallah dünyadaki bu acılar sona erer."

Önemli bir hizmet için bir araya geldiklerini söyleyen Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Biliyorsunuz Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. O bölgede Rus uçakları ve rejim tarafından soydaşlarımız ve dindaşlarımız katlediliyor. Bizim yaptığımız bu yardım elbette onlar için çok önemli. Suluovalı kardeşleri olarak sizler onların yanında olarak safınızı belli ettiniz" diye konuştu.

Kampanyanın, Türk Kızılayı Suluova Şubesi ile Din Görevlileri Suluova Derneği işbirliğinde ve ilçedeki kurum, kuruluş, siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Türk Kızılayı Suluova Şubesi Başkanı Eyüp Oruç, şöyle dedi:

"27 bin 500 ton un, 18 ton pirinç, 1 ton makarna, 1 ton konserve, 1 ton şeker, 50 koli yeni giysi ve 20 koli yeni ayakkabı olmak üzere toplam 50 ton muhtelif gıda ve giyim maddesi toplanmış olup yardımlar Kızılayın uzman ekipleri tarafından Hatay Yayladağ bölgesine oradan da sınır bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize ulaşacaktır. Oradaki kardeşlerimize biz sevgimizi ve merhametimizi ulaştırıyoruz, destek veren ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş'un duaları eşliğinde 2 tır yardım yola çıkarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suluova'dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement