Sumahan on the Water Hotel 10 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Sumahan on the Water Hotel 10 Yaşında

Sumahan on the Water Hotel 10 Yaşında

Cemiyet ve iş dünyasından önemli isimlerin katıldığı bu özel gecede renkli anlar yaşandı.

05.06.2015 16:29  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran Boğaz'ın eşsiz manzarasına hakim, Çengelköy'de yer alan Sumahan on the Water Hotel kuruluşunun 10. yılını görkemli bir partiyle kutladı. Cemiyet ve iş dünyasından önemli isimlerinin katıldığı özel gecede eğlenceli dakikalar yaşandı. Otelin sahipleri Nedret ve Mark Butler ve çiftinin ve Genel Müdür Tuba Tekeli'nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye katılan isimler arasında; İl Turizm Müdürü Nedret Apaydın, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TÜHİD Başkanı Gonca Karakaş, Profesör Dr. İlter Turan, Müberra Eresin, Elif Eren, Ahu Akkurt gibi isimlerin yanı sıra ulusal ve uluslar arası pek çok konuk da vardı.

Görkemli Otelde Görkemli Kutlama

19. yüzyıl Osmanlı sanayi mimarisinin son örneklerinden biri olan Sumahan on the Water Hotel, modern çizgilerle bütünleştirdiği çağdaş tasarımıyla 2005'ten bu yana yerli ve yabancı misafirlerini, Türk konukseverliğiyle ağırlıyor. Bu yıl kuruluşunun 10. yılını kutlayan otelin restoranı TAPASUMA'da gerçekleşen geceye yaklaşık 300 kişi katıldı.

Dünyanın En İyisi

Sumahan Otel; mimarisiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 'İstanbul Turizm Ödülleri' kapsamında 2009 yılında 'Yaratıcı Proje' dalında ödüle değer görüldü. Bir yıl sonra, dünyanın en prestijli turizm ödüllerinden Condé Nast Johansens Mükemmellik Ödülleri kapsamında düzenlenen uluslararası yarışmada, Akdeniz ve Avrupa'nın '2010 Okuyucu Ödülü'nü kazandı.

2011'e gelindiğinde bu kez Andrew Harper Büyük Ödülleri listesine girerek dünyanın en seçkin 19 oteli arasında yer aldı, 2012 yılında "Dünyanın En İyi Tarihi Oteli" ve "En İyi Lüks Oteli" seçildi. 2014'te bu kez "Deniz Kıyısındaki En İyi Otel" ödülünü kazanan Sumahan, dünyanın en prestijli turizm ödüllerini birbiri ardına kazanmaya devam ediyor.

İstanbul'un Gizli Bahçesi

Mimarisi ve inşaası, aynı zamanda otelin sahibi olan Mimar Nedret ve Mark Butler tarafından gerçekleştirilen Sumahan on the Water Hotel, modern bir otel olmasının yanı sıra; Osmanlı sanayi mimarisinin bir örneği olarak restorasyonuyla ilk olma özelliğine sahip. Çağdaş tasarımlı 24 süit odasıyla hizmet veren Sumahan Otel, kahvaltısı ve öğle yemekleri ile her yaştan konuğunu ağırlarken; iş dünyasının da gözdesi durumunda. Özellikle gün batımı saatlerinde manzarası ve huzurlu enerjisi ile konuklarının kendilerini doğal bir terapi merkezinde hissettikleri Sumahan; akşam yemekleri için tercih edilebilecek TAPASUMA restoran ve Waterfront Terrace Restaurant'da çok özel menüler hazırlıyor. Butik hizmet anlayışındaki otel; konumu, verdiği hizmet ve mimarisine entegre edilen modern bakış açısı ile alışkanlık yaratan bir dinlenme noktası.

Tüm bu özellikleriyle cemiyet hayatının gözde mekanları arasına giren Sumahan Otel, Oscar ödüllü Hollywood yıldızları ve dünyaca ünlü işadamlarının da İstanbul'daki tercihi. Büyük şömineli kütüphanesi, Türk hamamı, spor salonu ve masaj odası ile misafirlerine eksiksiz hizmet veren otel, özel tasarımlı teknesiyle deniz yolu servisi ve özel Boğaz turları imkanı da sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sumahan on the Water Hotel 10 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement