Sümela Manastırı'nda Yarın Beşinci Ayin Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Sümela Manastırı'nda Yarın Beşinci Ayin Yapılacak

Ayini yönetecek Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'a geldi.

14.08.2014 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı'nda yarın Hristiyan Ortodokslarca beşinci kez yapılacak ayini yönetmek için Trabzon'a geldi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce, 88 yıl aradan sonra ilk kez 15 Ağustos 2010'dan itibaren yılda bir kez, bir günlüğüne Hristiyan Ortodoksların ayin yapmasına izin verilen ve kentin Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki Karadağlar'ın eteğinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda, bu yıl da Hristiyan aleminde " Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve kutsal sayılan 15 Ağustos'ta ayin yapılacak.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ayini yönetmek için özel bir havayolu firmasına ait uçakla Trabzon Havalimanı'na geldi. Bartholomeos ile ayine katılacak bazı Hristiyan din adamlarının da Trabzon'a geldiği görüldü.

Havalimanında Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Eski Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ve öteki ilgililerce karşılanan Bartholomeos, ardından bir minibüs ile konaklayacağı otele geçti.

Sümela Manastırı'nda yarın saat 10.00'da başlayacağı belirtilen ayin sırasında manastıra, yaklaşık 300 Hristiyan Ortodoks'un alınmasının planlandığı belirtildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sümela Manastırı'nda Yarın Beşinci Ayin Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement