Sungurlu'da Yılın İlk Mahsulleri Alıcı Buldu - Son Dakika
Yerel

Sungurlu'da Yılın İlk Mahsulleri Alıcı Buldu

Sungurlu\'da Yılın İlk Mahsulleri Alıcı Buldu

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yılın ilk mahsul buğdayı ve arpası Sungurlu Ticaret Borsası'nda yapılan açık arttırma ile alıcı buldu.

23.06.2014 12:31

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yılın ilk mahsul buğdayı ve arpası Sungurlu Ticaret Borsası'nda yapılan açık arttırma ile alıcı buldu.

Borsada, ilk mahsulün işlem görecek olması nedeniyle bir tören düzenlendi. Programda Yeşilova köyünden Fatih Karaçil adlı çiftçinin borsaya getirdiği, yılın ilk mahsulü olan 10 ton arpayı yapılan ihale sonunda Fatih Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, kilogramı 70 kuruştan satın alındı. Delice'ye bağlı Karaköseli köyünden Dursun Bayındır adlı çiftçinin borsaya getirdiği, yılın ilk mahsulü olan 15 ton buğdayı ise, yapılan ihale sonunda Savaş Kargın tarafından, kilogramı 84.4 kuruştan satın alındı.

Fatih Karaçil, tarlasını Cuma günü biçtirdiğini ve ürününü bugün Sungurlu Ticaret Borsası'na getirdiğini söylerken, Dursun Bayındır isimli çiftçi ise Pazar günü tarlasını biçtiğini kaydetti.

İhale sonrası borsa yönetimi tarafından satıcılara bu yılın ilk mahsulü olması nedeniyle çeyrek altın hediye edildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu'da Yılın İlk Mahsulleri Alıcı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement