Süphan Dağı'nda Kaybolan Turist Bulundu - Son Dakika
Yerel

Süphan Dağı'nda Kaybolan Turist Bulundu

Adilcevaz ilçesinde Süphan Dağına tırmandıktan sonra, beraberindeki gruptan ayrılarak kaybolan Alman uyruklu turist, jandarma ekiplerince yürütülen arama çalışması sonucu bulundu.

25.07.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz ilçesinde Süphan Dağına tırmandıktan sonra, beraberindeki gruptan ayrılarak kaybolan Alman uyruklu turist, jandarma ekiplerince yürütülen arama çalışması sonucu bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3 arkadaşıyla Adilcevaz'daki Süphan Dağı'na bugün tırmanan Alman uyruklu Steffan David adlı turistin kaybolduğu belirtildi.

Alınan ihbar üzerine Adilcevaz Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Aydınlar beldesinin Kışkılı Mahallesi'nde ve Süphan Dağı'nda arama faaliyeti yürüttüğü bildirilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda Süphan Dağı'nda 2 bin 800 metrede Alman uyruklu 3 erkekten oluşan turist gurubuna rastlanıldı. Ekiplerimiz kaybolan Alman uyruklu Steffan David'in de bu grupla birlikte olduğunu tespit etti. Gruptan ayrılan David ise gece geç saatlerde döndüğü için kamp ve çadır yerini bulmakta zorluk çektiği için gruptan ayrı kalmış. Ancak ekiplerimizin yürüttüğü özverili çalışma sonucu David bulunarak gruba dahil edilmiştir. Gruptakilerle yapılan görüşmede sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir problemin bulunmadığı beyan edilmiştir. Turist grubu İlçe Jandarma Komutanlığı'nda misafir edilerek ihitiyaçları karşılanmış ve ayrıca Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde ikamet eden rehberleriyle de irtibata geçilmiştir." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Süphan Dağı'nda Kaybolan Turist Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement