Sur'da Boşaltılan Tarihi Evlere Defineciler Dadandı - Son Dakika
Güncel

Sur'da Boşaltılan Tarihi Evlere Defineciler Dadandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde boşaltılan tarihi evlerde define haritası bulan polis, fırsatçıların yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı.

05.02.2016 09:01  Güncelleme: 11:34

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri merkez Sur İlçesi'nde düzenlediği operasyonda M.Ö., 3000 yıllarına ait mozaik eser ele geçirdi. Tarihi evlerde define haritası bulan polis, fırsatçıların yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı.

GEÇİTLER KAPATILDI

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde çatışmalar dün de devam etti. Asker ve polisin 2 kilometrelik alanda PKK'lılara yönelik yürüttüğü operasyonlarda sokak başlarına geçici karakollar kurulduğu öğrenildi. PKK'lıların evlerin duvarlarını kırarak oluşturdukları geçitleri kapatan güvenlik güçleri, olası saldırıları önlemek için kulübelerde 3'erli olarak nöbet tutuyor.

AİLE HEKİMLİKLERİ POLİS KARAKOLUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Hendeklerin yeniden kazılmasını önlemek için Alipaşa Aile Hekimliği ile Bağlar İlçesi'nde 1, 2 ve 3 No'lu Aile Hekimlikleri'nin polis karakoluna dönüştürülmesine karar verildi.

TARİHİ EVLERE DEFİNECİLER DADANDI

Bu arada, Sur'da 11 Aralık'ta verilen 17 saatlik arada ilçeye girerek kenar mahallelerdeki boşaltılan tarihi evlere yerleşen definecilerin kazı yaptığı belirlendi. Bazı evlerde define haritası bulan polis, fırsatçıların yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı.


5 BİN YILLIK MOZAİK

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde M.Ö 3000'li yıllara ait olduğu değerlendirilen mozaik ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince tarihi eser, sigara ve elektronik eşya kaçakçılığına yönelik 3 operasyon düzenlendiği bildirildi.

Terör örgütü PKK'ya finansman desteği amacıyla yasal olmayan yollardan getirilen kaçak sigaraların Sur ilçesindeki kapalı alanda depolandığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, düzenlenen operasyonda 61 bin 500 paket kaçak sigara bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, arama tarama çalışmalarında Sur ilçesinde M.Ö 3000'li yıllara ait olduğu değerlendirilen mozaik ele geçirildiği aktarılarak, şu bilgilere yer verildi:

"Ayrıca, 1 Şubat'ta Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin yaptığı aramada poşetler içinde 400 kaçak cep telefonu ve bu telefonlara ait 393 cep telefonu bataryası ele geçirilmiş, konuyla ilgili 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Operasyonlarla ilgili adli tahkikatlar devam ediyor. Halkımızın huzur ve güvenliğinin temini için kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir." (Kaynak: Habertürk)

Sur\'da Boşaltılan Tarihi Evlere Defineciler Dadandı

Son Dakika Güncel Sur'da Boşaltılan Tarihi Evlere Defineciler Dadandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • BARBAROSA: allah terörist in eline düşürmesin hainlik yapana fırsat vermesin 44 6 Yanıtla
  • Ankara: Sanırım Burası Suriye ŞamToprakları,,Yazıklar Olsun Sana Erdoğan Şu Hale Bak Meğer Güneydoğu Ne Hale Gelmiş 9 20 Yanıtla
    Alper: Erdoganmi qetirdi yoksa senin destekcin hdppkk mi o hale qetirdi. O barikatlari cuvallari ve araclar giremesindiye yollari kazmayi ve her barikatin icine buyuk patlayicilari senin qibi teror kafali pislikler yerlestirdi. 9 7 Ankara: 7 haziranda önce bir şey varmıydı erdoğan kaybetti savaşı başlattı istediğini aldı şimdide töreristler rahat durmuyor,akkoyun madem suç devlette değil o kadar yığınak yapıldı neden müdahale etmediler hakan fidan çekip diyiyorki bizim bilgimiz vardı bu kadar yığınak yapıldığında ne zaman ordaki savaş batıya kaydımı o zaman erdoğanda seni kurtarır müstahak size banada yok bilmem destekçin hdp falan iftira atma elinizde gelse direk vatan haini ilan ederseniz gerçekler bunlar akkoyunlu kardeşim 3 5
  • kişi: la ne çakalsınız. artık orada tünel kazan pkk lar bile define arıyorduk derler yırtarlar. 15 4 Yanıtla
  • EMRE: hiç şaşırmadım aksine ben böyle bişey bekliyordum yani 11 2 Yanıtla
  • estoo: suriye mi oradaki sokak 7 5 Yanıtla
  • Kahretvatandusmanini: Onlari Hendek kazarken bulmuslardir sonra da köşeyi dönmek için kaçarken yakalanan teroristlerdir kesin 4 7 Yanıtla
  • diuarbakir: En zengin memleket diyatbakir gomulerimiz var ama hepsine el konulacak bunu biliyoz yoksa neden surun uzerine yillardir porojeler yapiyorlar kimse evini satmamali bence kendileri bulmali o gomuyu 5 4 Yanıtla
  • VANDALLAR: SILHO DÜN KİTLESİNE ÇAGRI YAPTI GÜRÜLTÜ EYLEMİ YAPIN DİYE DEDIGI SAAT GELDİGİNDE BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZ DANGALAK BALKONDA GÖRULTU YAPTI (1DK SADECE YAPABILDILER) BAKTI ETRAFTA ONDAN BASKA MAL YOK GİRDİ İÇERİ :)) DÜN ANLASILDIKI HALK HDP YE PKK YA ÇİZGİ ÇEKMİŞ. BİRAZ GEÇ OLDU AMA ANLADI... 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement