Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Esed güçlerinin operasyonlarında 41 kişi öldü.

06.08.2014 01:03

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 3'ü çocuk, 3'ü kadın 41 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu Deyru'z Zor'da 12, başkent Şam'ın banliyölerinde 7, Halep'te 9, Hama'da 5, Humus, Suveyda ve Dera'da ikişer, İdlib ve Kuneytra'da birer olmak üzere 41 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi basın sorumlularından Yusuf İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun zamandan beri rejimin kuşatması altındaki başkent Şam'ın güneyinde bulunan Muleyha beldesinde, muhaliflerin kuşatmayı kırdığı ve Esed güçlerine büyük zayiat verdiğini söyledi.

Muhaliflerin Şam'ın kuzeyindeki Kalamun bölgesinde, aralarında Hizbullah milislerinin de yer aldığı Esed güçlerine kayıplar verdirdiğini ifade eden İbrahim, rejimin Şam'ın Duma, Cobar, Kabun, Dareya ve Muleyha bölgesini havadan bombaladığını dile getirdi.

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep'in kuzeyindeki köyleri ele geçirmeye çalışan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün bulunduğu yerleri top ateşine tutuğuna da değinen İbrahim, IŞİD'in Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Ahterin beldesine havan topuyla saldırdığını ifade etti.

Halep'in kuzeyinde çıkan çatışmalarda silahlı muhalif grupların çok sayıda IŞİD üyesini öldürdüğünü ve esir aldığını bildiren İbrahim, Deyru'z Zor'da IŞİD üyeleri ile aşiretler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti. İbrahim, "Deyru'z Zor ve çevresinde son günlerde IŞİD ile aşiretler arasında çatışmalar yaşanıyor. IŞİD, Deyru'z Zor askeri havaalanına saldırarak alanını genişletmeye çalışıyor" dedi.

İbrahim, Esed güçlerinin Hama, Humus, Halep, Dera ve Lazkiye çevresinde muhaliflerin elinde olan bölgelere savaş uçaklarıyla ve helikopterlerle saldırdığını da sözlerine ekledi. - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement