Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Muhalif güçler, İdlib kırsalında rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak bilinen "Vadi ed Dayf"ın kontrolünü ele geçirdi.

15.12.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki muhalif güçlerin, İdlib kırsalında rejime ait en büyük karargahlardan biri olan "Vadi ed-Dayf"ın kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

İslami Cephe'den yapılan yazılı açıklamada, Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam Hareketi'nin de aralarında bulunduğu muhaliflere bağlı birliklerin, İdlib'in Maaret en-Numan kentindeki "Vadi ed-Dayf askeri karargahı"na operasyon düzenlediği belirtildi.

Taraflar arasında yaşanan çatışmanın ardından ağır kayıp veren ordu birliklerinin bölgeden çekildiği aktarılan açıklamada, muhalif güçlerin karargaha girdiği  kaydedildi.

İslami Cephe yetkililerinden Yasir Abdullatif, AA muhabirine, Vadi ed-Dayf karargahından çekilen askeri birliklerin aynı bölgedeki El-Hamidiyye karargahına yöneldiğini söyledi.

Söz konusu operasyonda, 20'den fazla rejim askerinin öldüğü ve orduya ait pek çok mühimmatın ele geçirildiğini belirten Abdullatif, muhalif birliklerin, karargahtan önce bölgedeki bazı kontrol noktalarının denetimini de sağladığını ifade etti.

İdlib'te rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak kabul edilen Vadi ed-Dayf'ın ardından Hamidiyye'nin de muhaliflerin kontrolüne geçmesi halinde, bölgede rejim birliklerine ulaşan ikmal yolunun kesileceği öngörülüyor. - İdlib

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement