Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlediği hava saldırısında en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.

13.04.2015 14:30

Suriye ordusunun Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlediği hava saldırısında en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait helikopterler Halep'te yönetim karşıtlarının denetimindeki Bustan el-Kasr bölgesinde yerleşim yerlerini "varil bombası"yla vurdu.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 5 kişinin yaşamını yitirdiğini onlarca kişinin yaralandığını aktaran sivil savunma görevlisi, rejimin Halep'te Ma'adi, Cub el-Kuba, Duvrin ile Başköy çevresinde, muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombaladığını ve ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.

Bölgedeki aktivistlerden Ahmed Yasir ise Ma'adi'de yerleşim yerine yönelik saldırıda, aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Yaralıların sivil savunma ekipleri ile sağlık ekiplerince sahra hastanelerine kaldırıldığını aktaran Yasir, "Esed güçlerinin Ma'adi'ye düzenlediği hava saldırısı nedeniyle bölgede büyük maddi hasar meydana geldi. Sivil savunma ekipleri, ikinci bir saldırı ihtimaline karşı halkı bölgeden çıkardı. Bazı yerlerde enkaz altında insanlar var" dedi.

"Müftü Hassun'un fetvasıyla Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombalanıyor"

Sivil yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılara tepki gösteren Yasir, şöyle konuştu:

"Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun, rejime sivil yerleşim yerlerine saldırması için fetva verdi. Esed güçleri 3 günden bu yana Halep'te sivil yerleşim yerleri ile pazar ve çarşılara varil ve vakum bombasıyla saldırıyor. Rejim güçleri geçen gün bir pazar yerini bombaladı. Pazar yerine saldırıda 25 sivil yaşamını yitirmişti. Dün de bir ilkokulu bombalamıştı. Bugün ise yine sivil yerleşim yerlerini hedef aldı."

Şam yönetimi 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere saldırıyor. Bu saldırılar sonucunda 100 binlerce aile yerlerini terk ederek daha güvenli bölgelere göç etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement