Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Sağlık

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'nin Duma kentinde, aşırı yoğunluktan yeterli hizmeti veremeyen tıbbi merkezlerin açığını kapatmak amacıyla gönüllülerden oluşan "seyyar sağlık ekiplerinin" kurulduğu bildirildi.

30.09.2015 14:01

Suriye'nin Duma kentinde, aşırı yoğunluktan yeterli hizmeti veremeyen tıbbi merkezlerin açığını kapatmak amacıyla gönüllülerden oluşan "seyyar sağlık ekiplerinin" kurulduğu bildirildi.

Ülkenin başkenti Şam'ın kuzeyinde yer alan kuşatma altındaki Duma kentinde hasta ve yaralılara evlerinde hizmet veren "En-Nur Sağlık Ekibi" üyesi doktor Yusuf eş-Şami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut hastanelerin rejimin bombardımanına maruz kalması neticesinde kullanılamaz halde olduğunu hatırlatarak, kentteki diğer sağlık merkezlerinin, aşırı yoğunluktan dolayı yaralı ve hastaların bakımlarını tam yapamadığına dikkat çekti.

Söz konusu merkezlerin, yer, cihaz ve tıbbi personel eksikliği nedeniyle hasta ve yaralıların tedavilerini bitirmeden taburcu ettiğini belirten Şami, gönüllü doktor ve hemşirelerden oluşan ekibin hasta ve yaralıların tedavilerini evlerinde sürdürerek, periyodik bakımlarını da yaptığını ifade etti.

Duma Birleşik Sağlık Ofisi'nin verilerine göre, rejimin son bir aydaki saldırılarında kentte 246 kişi hayatını kaybetti, 576 kişi yaralandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement