Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Halep'in Bustan el Kasr semtinde "kimyasal katliamın yıl dönümü" gerekçesiyle gösteriler düzenlendi Göstericiler devrimcilere, "saflarınızı birleştirin bizi Esed’in şebbihalarından ve IŞİD zulmünden kurtarın" çağrısı yaptı.

24.08.2014 11:58

Suriye'nin ikinci büyük kenti olan Halep'in Bustan el-Kasr semtinde "kimyasal katliamın yıl dönümü" gerekçesiyle gösteriler düzenlendi.

Çoğunluğu Suriyeli din adamları olmak üzere 18 kişilik bir kurulun başlattığı  "Sarılın" inisiyatifinin liderliğinde düzenlenen gösterilerin ana konusunu, muhalif silahlı güçlerin birleştirilmesi oluşturuyor.

Göstericiler devrimcilere, "saflarınızı birleştirin bizi Esed'in şebbihalarından ve IŞİD zulmünden kurtarın" çağrısı yaptı.

-Ahrar'uş Şam'dan destek

Birleşik İslami Cephe'ye bağlı en büyük silahlı gruplardan olan Ahrar'uş Şam Hareketi, Suriye'nin bütün bölgelerindeki devrimci askeri grupların bir araya gelmesi hedefiyle başlatılan "Sarılın" inisiyatifinin "Devrimci Liderlik Meclisi" teşkili çabalarını desteklediğini duyurdu.

Ahrar'uş Şam yaptığı yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

"Biz Ahrar'uş Şam hareketi olarak "Sarılın" inisiyatifinin devrimci askeri grupları bir araya girişimini destekliyoruz. Askeri, siyasi ve sivil liderlik yapması hedefiyle Devrimci Liderlik Meclisinin teşkilini önemli görüyoruz. Mehabeddin el-Şami isimli arkadaşımızı Meclis'in teşkili için oluşturulan kurula temsilci tayin etmiş bulunuyoruz." - Halep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement