Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye'de muhalif grupların Halep ilinde kurduğu "Halep Fetih Ordusu" operasyon birimi komutanı Binbaşı Yasir Abdurrahim, "Hedefimiz Halep'i kurtarmak ve sivilleri korumaktır" dedi.

29.04.2015 14:59

Suriye'de muhalif grupların Halep ilinde kurduğu "Halep Fetih Ordusu" operasyon birimi komutanı Binbaşı Yasir Abdurrahim, "Hedefimiz Halep'i kurtarmak ve sivilleri korumaktır" dedi.

Aynı zamanda Feylaku'ş Şam (Şam Kolordusu) Halep Bölge Komutanı olan Abdurrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Operasyon birimimiz, Halep'i kurtarmak için gerçekleştirilecek operasyon için tüm muhalif grupların güçlerini birleştirmeye çabalıyor. Operasyondan sonra kentin yönetimini bu gruplar üstlenecek" ifadelerini kullandı.

"Muhalif grupların daha önceki güç birleştirme denemelerinden istifade ettiğini ve evvel yapılan yanlışları telafi edeceğini" vurgulayan Abdurrahim, "Halktan bu yönde adım atılması için çok baskı geliyor. Dolayısıyla grupların komutanları da halka söz verdi, hedefimiz Halep'i kurtarmak ve sivilleri korumaktır" diye konuştu.

Abdurrahim ayrıca, Beşşar Esed yönetiminin Halep'teki mevzilerini vuracaklarını dile getirerek, rejimin güçlendirdiği savunma hatlarının muhalif kuvvetleri durduramayacağını savundu.

Suriye'de "Fetih Ordusu" çatısında birleşerek İdlib kent merkezi ve kırsalında ilerleme kaydeden muhaliflerin Halep'i ele geçirmek için de "Halep Fetih Ordusu" (Fetih Haleb) çatısı altında operasyon birimi kurdukları bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement