Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin rejim güçlerinin başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki saldırılarına karşılık İdlib kırsalındaki Fua ve Kafraya köylerine operasyon düzenlediği bildirildi.

15.07.2015 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı birliklerin rejim güçlerinin başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki saldırılarına karşılık İdlib kırsalındaki Fua ve Kafraya köylerine operasyon düzenlediği bildirildi.

Fetih Ordusunun saha komutanlarından Mahmud el-Bedevi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Ordusuna bağlı birliklerin Esed güçlerinin Zebedani ilçesi üzerindeki saldırılarını hafifletmek için rejim ve Hizbullah güçlerinin kontrolünde olan Fua ve Kafraya köyüne ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Rejimin Zebedani üzerindeki baskısı devam ettiği müddetçe saldırıların da devam edeceğini ifade eden Bedevi, "Hizbullah destekli rejim güçlerinin olduğu Fua ve Kafraya köyleri havan topu ve sanayi yapımı füzelerle vurduk ve vurmaya da devam edeceğiz" dedi.

İdlib kırsalında yer alan ve hala rejim güçlerinin denetimindeki Fua ve Kafraya köyleri Şiilerin yoğun olduğu köyler arasında yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement