Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde el-Cela hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar, çatışmalar sırasında isabet eden kurşunlar ya da açlık ve susuzluk nedeniyle telef oldu.

24.07.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde el-Cela hayvanat bahçesinde bulunan hayvanlar, çatışmalar sırasında isabet eden kurşunlar ya da açlık ve susuzluk nedeniyle telef oldu.

Bölge sakinlerinden Halid Emced, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "El-Cela parkı, bahçe, oyun alanları ve hayvanat bahçesi olarak iki kısımdan oluşuyor. Hayvanat bahçesi, timsah, leylek, deve kuşu, ayı, aslan, maymun, sırtlan, gelincik, kirpi, tropikal kuşlar gibi Suriye'de nadir bulunan hayvanları barındırıyor. Ülkedeki kriz ilçemize sıçrayıp çatışmalar başlayınca halk bölgeden ayrılmaya başladı, dolayısıyla hayvanlara bakacak kimse de kalmadı. Bazıları açlıktan, bazıları da çatışmalar sırasında isabet kurşunlar nedeniyle öldü" ifadelerini kullandı.

Hayvanların barındığı kafeslerde kemik yığınlarının oluştuğunu dile getiren Emced, "Rejimin ilçeye uyguladığı kuşatmadan dolayı geriye kalan bütün hayvanlar da açlıktan telef oldu" diye konuştu.

Suriye'de rejime bağlı savaş uçakları, Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki sivil yerleşim yerlerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement