Suriye'deki Zehirli Maddelerin Yüzde 86'dan Fazlası Ülkeden Çıkarıldı - Son Dakika
Dünya

Suriye'deki Zehirli Maddelerin Yüzde 86'dan Fazlası Ülkeden Çıkarıldı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) bildirdiğine göre, Suriye'deki zehirli maddelerin yüzde 86'dan fazlası ülkeden çıkarıldı.

23.04.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) bildirdiğine göre, Suriye'deki zehirli maddelerin yüzde 86'dan fazlası ülkeden çıkarıldı.

Kimyasal silahların 17. partisi Lazkiye limanına getirilerek kısa bir sürede yüklenip ülke dışına çıkarıldı. OPCW Genel Müdürü Ahmet Üzümcü kalan iki veya üç partinin de önümüzdeki günlerde çıkarılacağını ümit ettiğini ifade etti. Bu durum zehirli maddelerin imha edilme sürecine başlanması ve bunun için belirlenen tarihlere uyulmasını sağlayacak.

BM ve OPCW'nin grafiğine göre, 27 Nisan'a kadar ülkeden tüm cephaneliklerin çıkartılması gerekiyor. Lazkiye'de o maddeler Danimarka ve Norveç gemilerine yüklenecekler. En tehlikeli maddeler İtalya'ya götürülerek orada ileriye yönelik imha için Amerikan gemisi Cape Ray'a yüklenecek. Az tehlikeli kimyasallar ise İngiltere, Almanya, ABD ve Finlandiya'da imha edilecek.

Rusya'nın Sesi'nin yansıttığı habere göre, 30 Haziran'a kadar Suriye kimyasal silahlarının tamamen imha edilmesi gerekiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Suriye'deki Zehirli Maddelerin Yüzde 86'dan Fazlası Ülkeden Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement