Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin Kurulması - Son Dakika
Güncel

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin Kurulması

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi\'nin Kurulması

IKBY Başkanı Mesut Barzani, yeni kurulan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Suud Mele ve beraberindeki heyeti kabul etti Barzani: "Kongrede çıkan sonuçları koruyun. Bir birinize kardeşlik hukuku içerisinde ve Kürtlerin haklı davası çerçevesinde davranın.

09.04.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yeni kurulan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) Başkanı Suud Mele ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Barzani'nin Selahaddin ilçesindeki konutunda gerçekleşen görüşmeyle ilgili IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Suud Mele, partinin kurulmasına öncülük eden Barzani'ye teşekkür ederek, "Kürt halkının davası için mücadele edeceğimize dair size söz veriyoruz" ifadesini kullandı.

Barzani de yeni partiyi hayata geçirdikleri için misafir heyeti tebrik etti. Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin kurulmasını "başarı" olarak değerlendiren Barzani, heyete şu tavsiyelerde bulundu:

"Kongrede çıkan sonuçları koruyun. Bir birinize kardeşlik hukuku içerisinde ve Kürtlerin haklı davası çerçevesinde davranın. Suriye'de Kürt halkının eline geçen fırsatın heba edilmesine fırsat vermeyin."

"Kürdistan bölgesel yönetimi olarak yeni partiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını" ifade eden Barzani, "Suriye Kürtlerinin kendi aralarında alacakları her kararı destekleyeceğiz. Kürdistan halkının geleceği aydınlıktır ve umut vericidir. Bölge ve dünyadaki konjonktür, Kürdistan halkının lehinedir. Hepimiz, bu fırsatlardan istifade etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye Kürt Demokrat Partisi (El-Parti), Mustafa Cuma liderliğindeki Azadi Partisi, Mustafa Oso başkanlığındaki Azadi Partisi ve Kürdistan Birliği'nden oluşan 4 parti, önceki gün gerçekleştirilen kongre ile SKDP'de birleşmişti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Kürdistan Demokrat Partisi'nin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement