Lübnan Müslüman Alimler Heyetinden, Hükumete Çağrı - Son Dakika
Güncel

Lübnan Müslüman Alimler Heyetinden, Hükumete Çağrı

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, hükumete hapishanelerdeki "mazlumların" serbest bırakılması ya da genel af ilan edilmesi çağrısında bulundu.

22.09.2014 21:11  Güncelleme: 21:39

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, hükümete hapishanelerdeki "mazlumların" serbest bırakılması ya da genel af ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Başket Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyen Lübnan Müslüman Alimler Heyeti Başkanı Malik Cedide, IŞİD ve Nusra Cephesi'nin elindeki askerlerin serbest bırakılması için harcanan çabalar çerçevesinde "Hükümettten tutuklu tüm mazlumların serbest bırakılmasını ya da genel af ilan edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Çözüme ulaşılmasının önündeki engelin Lübnan hükümeti ya da arabulucuk yapan Katar olmadığını, Bakanlar Kurulu içinde müzakereleri zora sokanların da bulunduğunu belirten Cedide, meseleye ilişkin bakanlara baskı yapılması için bir lobi oluşturulmasını istedi.

- Türkiye'den ders alma çağrısı

Lübnanlı askerleri elinde tutanları ateşkese davet eden Cedide, Lübnan hükümetine de IŞİD'in elindeki rehineleri konusunda "hikmetle" davranarak serbest bırakılmalarını sağlayan Türkiye'den ders alma çağrısı yaptı.

Cedide, eli kana bulaşan Lübnanlı siyasi bir grubun orduyla halkı çatışma içinde bıraktığını ve Lübnan'da olanların tüm sorumluluğunun milislerini Suriye'ye gönderen bu gruba ait olduğunu savundu.

Hizbullah'a Suriye'den acil çekilme çağrısı yapan Cedide, Suriyelilerden de Lübnan sınır topraklarından ülkelerine dönmelerini talep etti.

Nusra Cephesi, elinde bulundurduğu Lübnan askerlerini serbest bırakmaya karşılık Hizbullah'ın Suriye'den çekilmesi, Beyrut'un doğusundaki hapishanedeki İslami eğilimli tutukluların salınması ve Suriyeli sığınmacılara onurlu bir yaşam sağlanması şartlarını ileri sürmüştü.

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, orduyla silahlı gruplar arasında yaptığı arabuluculuk faaliyetlerini, uzlaşma sağlayabilecek başka tarafların (Katar) önünü açmak için askıya aldığını duyurmuştu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında ağustosta meydana gelen çatışmaların ardından Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, önceki gün ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine Lübnan askeri Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Müslüman Alimler Heyetinden, Hükumete Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement