Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı - Son Dakika
3.Sayfa

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

Suriye tarafından atılan 2 roket mermisinin daha Kilis kent merkezine düşmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralı sayısı 7'ye çıktı. Birçok evin camları kırıldı, halk panik içinde.

01.05.2016 11:35  Güncelleme: 12:35

Bu sabah Suriye tarafından atılan 2 katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezinde patladı. Çok sayıda araç ile evde hasar oluşan patlamalarda 4 kişi yaralandı. Saat 11.20 sularında Kilis kent merkezine peş peşe 2 roket daha düştü.

3. ROKET BİNAYA İSABET ETTİ

Suriye tarafından atılan bir roket mermisi, Kazım Kayabekir Mahallesi'nde bir binaya isabet etti. Patlama sonucu yaralanan 2 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, ev ve işyerleri ile otomobillerde hasar meydana geldi. Birçok evin camları kırıldı.

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

Bu olaydan yaklaşık 5 dakika sonra yine aynı bölgeden ateşlenen roket mermisi, Öncüpınar Mahallesi'ndeki boş araziye isabet etti. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İLK ROKETLER SAAT 07.00'DE DÜŞMÜŞTÜ

Geçen 18 Ocak gününden bu yana 7'si Suriyeli 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e, bu sabah 07.00 sıralarında Suriye tarafından yine katyuşa roketatar mermisi atıldı.

IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roket atar mermilerinden ilki vatandaşların araçlarını park ettiği boş bölgeye düştü. Patlamalarda, bölgede bulunan 8 araç ile çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu.

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

İkinci patlama ise bir sokakta meydana geldi.

4 KİŞİ YARALANDI

Sokaktaki bir evin yanına isabet ederek patlayan katyuşa roketatar mermisi evlerde hasar oluşturdu ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Patlama ihbarlarının ardından bölgeye giden sağlık, kurtarma ve polis ekipleri inceleme başlattı. İkinci patlamanın meydana geldiği sokakta yaralanan 4 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavisine başlanan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

Bu arada sınırda konuşlu topçu birliklerinin roketatar mermilerinin atıldığı bölgeyi Fırtına obüsleriyle ateş altına aldığı belirtildi.

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

DOKUZU ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye sınırından Kilis'e bu sabah saatlerinde atılan iki rokete anında misliyle karşılık verildi. 9 IŞID'li top atışı sonucu öldürüldü.

Bölgedeki kaynaklar konuyla ilgili, "Bu sabah saat 07:00 sularında Kilis'e düşen iki adet roket sonucu dört vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır.Suran bölgesinde İHA ve radarlarla roket atışlarının yapıldığı tespit edilen DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne ait iki adet roket mevzi, sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmış ve her iki mevziide bulunan Dokuz DEAŞ üyesi terörist etkisiz hale getirilmiştir" bilgisini paylaştılar.

Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı

Kilis\'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kilis'e Aynı Gün İçinde 4. Roket Düştü; 7 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • mehmet hamdi: ya yeter bir tek şu var angajman kuralları içersinde misliyle karşılık verildi bab bölgesi ateş altına alındı yeter ya bize masal anlatmayın takmıyoruz sizi deyin de herkes başının çaresine baksın savaşalım bu vatan teröristlerin olmayacaktır herkes bunu böyle bilsin 16 1 Yanıtla
  • Tax: Daha inadina akp mi ampuller. 8 8 Yanıtla
  • kahrolsun İşit : düştü ne demek ya adamlar resmen kilisi bombalıyor bunlar hala düştü diyor. Demirtaşın dediği gibi roket havadayken biri çelme mi takıyor. 7 1 Yanıtla
  • Emel: Ey işid seni şiddetle kınıyoruzzz 6 2 Yanıtla
  • SON 123: Simdi desemki bu kacinci roket akp liler savunmaya gecer vatan haini sidir der bu yuzden kilis halki size az bile beter akp ye yuzde 70 oy verin devam edin beter ilun 8 0 Yanıtla
  • yaş25: vurun kilis hatay bizden degiller onlar 1 2 Yanıtla
  • bursa : ypg azezi geçerse anında vururuz diyen zihniyet işid topraklarına hergün top atarken bunlardan nedense ses çıkmıyor yani ypg kazayla bir mermi bile türkiyeye atmazken bu kürtlere karşı kin nedir anlamıyorum 3 0 Yanıtla
  • eyt: büyük devlet diyorlar bir avuç örgüt füzeyle vuruyor sadeçe seyrediyorlar havada füzeyi imha edemiyorsan nasıl büyük olursun inşaat yol yapmak olmuyo14 yıl iğdarsın 1 0 Yanıtla
  • YOL - YORDAM: göktaşı düşer. roket atılır 1 0 Yanıtla

Advertisement