Suriye Uyruklu Yabancıların Kayıt İşlemleri - Son Dakika
Yerel

Suriye Uyruklu Yabancıların Kayıt İşlemleri

Suriye Uyruklu Yabancıların Kayıt İşlemleri

Türkiye'ye gelen Suriyeli yabancılardan kayıt altına alınmayanların kayıt işlemlerinin 17 Aralık tarihine kadar tamamlaması gerektiği bildirildi.

28.10.2014 12:37  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli yabancılardan kayıt altına alınmayanların kayıt işlemlerinin 17 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlaması gerektiği bildirildi.

Bilecik Valiliği'nden yapılan açıklamada, ülkelerinde meydana gelen iç karışıklık nedeniyle kitlesel akınla Türkiye'ye gelen Suriyeli yabancıların gerek kamu düzeni ve güvenliğinin korunması gerekse sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi benzeri hizmetlere erişimlerinin sağlanması açısından kayıt altına alınmaları gerektiği kaydedildi.

Kayıt işlemi yaptırmayan Suriyeli yabancıların en kısa sürede Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, kayıt yaptırmayan yabancıların acil sağlık hizmetleri hariç, sağlık, eğitim ve sosyal yardım gibi kamu hizmetlerinden yararlanamayacağından yabancıların kayıt merkezlerine müracaatlarının sağlanması ve kayıtlarının hızlandırılması için kamu kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimlere ait imkanlar kullanılarak sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine gidileceği ifade edildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye Uyruklu Yabancıların Kayıt İşlemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement