Suriye'ye 27 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye 27 Tır Yardım Gönderildi

Suriye\'ye 27 Tır Yardım Gönderildi

Kilis'te, İnsani Yardım Vakfı ile Katar Charity Kurumu iş birliğinde hazırlanan 27 TIR'dan oluşan 30 bin 410 koli yardım, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi.

13.06.2015 15:04

Kilis'te, İnsani Yardım Vakfı ile Katar Charity Kurumu iş birliğinde hazırlanan 27 TIR'dan oluşan 30 bin 410 koli yardım, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildi. Yardımlar, sınır hattındaki kamplarda kalan 15 bin 205 aileye dağıtılacak.

İHH Lojistik Merkezi'nde yardımların gönderilmesi nedeniyle düzenlenen törene; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Katar Charity Kurumu Acil ve İnsanı Yardım Müdürü İbrahim Abel, İHH yöneticileri ve Katar'dan gelen yardım görevlileri katıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 27 TIR'lık yardımı Suriye'da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Suriye'ye giden yardımlar azaldı. Savaş her geçen gün daha derinleşiyor. Yetimlerin sayısı her geçen gün artıyor. Dünyanın gözleri önünde bir dram yaşanıyor. Rejimin attığı bombalarla şuanda insanlar hayatlarını kurtarmak için sınıra doğru akın ediyor. Birkaç ay içerisinde mültecilerin sayısı daha da fazlalaştı. O nedenle yeni bir hamle başlattık. Bu yıl sonuna kadar inşallah 3 bin TIR'lık yardımı Suriye'ye göndereceğiz."

Katar Charity Kurumu Acil ve İnsanı Yardım Müdürü İbrahim Abel ise Ramazan ayı öncesi Suriyelilere yardım yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından İHH Lojistik Merkezi'nin açılışı yapıldı ve 27 TIR'lık yardım konvoyu Suriye'ye uğurlandı. - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'ye 27 Tır Yardım Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement