Suriyeli Çocuklar Mendil Satarak Ailelerine Destek Oluyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Mendil Satarak Ailelerine Destek Oluyor

Suriyeli Çocuklar Mendil Satarak Ailelerine Destek Oluyor

Samsun'da bulunan Suriyeli çocuklar, mendil satarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

10.07.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da bulunan Suriyeli çocuklar, mendil satarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bir çok mültecinin sokak ve caddelerde dilencilik yaptığı ortamda günde yaklaşık 30 mendil satan çocuklar, "Dilenmek haram, çalışmak zorundayız" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında bulunan Suriyeli, Iraklı, Afganlı mülteciler, bulundukları kentlerde zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Özellikle bazı Suriyeli mültecilerin her köşe başında çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden cami avlularında, kent meydanlarında, sokaklarda, caddelerde dilenmesi tepkilerin yanı sıra insanların manevi duygularını da yaralıyor. İnsanlar, Ramazan ayı dolayısıyla da imkanları ölçüsünde maddi ve manevi yardımlarını sürdürdüğü mültecilereher konuda desteklerini yapıyor.

Savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp aileleriyle birlikte Samsun'a gelen Suriyeli 9 yaşındaki Ali ve 10 yaşındaki Ahmet, sokakta mendil satıp ailelerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının ailelerine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Suriyeli çocuklar, "Suriye'deki iç savaşta babam kolunu kaybetti. Bu yüzden biz de annemize destek olmak için burada mendil satıyoruz. Günde ortalama 1 liradan 20-30 mendil satıyoruz. Bazı vadandaşlar bize destek olmak için 1 liradan fazla para veriyorlar. Samsun'a gelmeden önce Şam'da okula gidiyordum. Burada da okula gitmek istiyorum. Fakat ailemize destek olmak zorundayız. Biz destek olmak için diğer çocuklar gibi dilenmiyoruz. Çünkü anne ve babamız bize dilenmenin haram olduğunu söyledi. Bu yüzden çalışmak ve geçimimizi sağlamak zorundayız" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Mendil Satarak Ailelerine Destek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zor: Allah yardımcıları olsun dün bizim sosyetiklerden biri kaldırımda cocuguyla beraber sadaka isteyen birine bagırdı hakaret etti o sosyetik 0 0 Yanıtla

Advertisement