Suriyeli Çocukların Yüzleri Güldü - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocukların Yüzleri Güldü

Suriyeli Çocukların Yüzleri Güldü

Midyat Kaymakamlığı ve MÜSİAD Mardin Şubesi, bin 761 Suriyeli çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı.

26.07.2014 16:00  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat Kaymakamlığı ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Mardin Şubesi'nce bin 761 Suriyeli çocuğa bayram öncesi giyim yardımı yapıldı.

Akçakaya mahallesinde Suriyeli sığınmacıların geçici barınma ve konaklama tesislerindeki çadır kentte düzenlenen programa, Vali Mustafa Taşkesen, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yaman Karadeniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaeddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Taşkesen, yardım malzemelerini gönderen MÜSİAD'a teşekkür ederek, memleketlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecileri misafir etmek zorunda olduklarını söyledi.

Dünyaya örnek olacak şekilde yaptırılan çadır kentte 3 yıldır Suriyeli mültecilerin barındığını belirten Vali Taşkesen, şöyle devam etti:

"Devletimiz burada bazı imkanları veriyor ama sadece devletle olacak iş değil bu. Milletimizin oluşturduğu sivil toplum kuruşları bu işleri yürütüyor. Bunun idrakindeki MÜSİAD ise üzerine düşeni yapıyor ve inşallah yapmaya devam edecek."

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Karadeniz de Suriyeli mültecilerle bir arada olmaktan dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, "Buradaki mülteci Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını dindirmek, onları sevindirebilmek gönüllerini hoş tutmak amacıyla buraya geldik" diye konuştu.

MÜSİAD Şube Başkanı Dündar ise yardım faaliyetini Suriyeli çocukların bayrama sevinçli girmelerini sağlamak amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, çadır kentte barınan çocuklara bayramlıkları dağıtıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocukların Yüzleri Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement