Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor - - Son Dakika
Güncel

Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor -

Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor -

Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli kadınlar, kurulan atölyede elbise dikerek hem hemşehrilerinin ihtiyacını karşılıyor hem de para kazanıyorlar.

01.08.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MÜSLÜM ETGÜ - Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli kadınlar, kurulan atölyede elbise dikerek hem hemşehrilerinin ihtiyacını karşılıyor hem de para kazanıyorlar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'de Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerine yerleştirilen Suriyeli kadınlar, yaklaşık 5 ay önce kurulan dikiş atölyesinde çalışmaya başladı.

Yardım kuruluşlarından gelen kumaşlardan yaklaşık bin 500 pantolon ve 2 bin tişört dikerek hem çadır kentte yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan kadınlar, aile bütçesine katkı sağlıyorlar.

Atölyede usta olarak çalışan Bara el-Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çocuklara yönelik elbiseler ile gönüllü kadın öğretmenlere manto diktiklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçmak zorunda kalan Suriyeli hemşehrilerine faydalı olmanın gururunu yaşadıklarını belirten el-Ahmet, amaçlarının, sadece çadırda oturup yemek yapmak olmadığını göstererek, diğer kadınlara örnek olmak istediklerini anlattı.

Hem hemşehrilerine hem de çadır kent yönetimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren el-Ahmet, şöyle konuştu:

"Dikiş atölyesinde çalışırken savaş ortamından uzaklaşarak psikolojimizi düzeltiyoruz. Sanki kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Çadır kente kumaş gönderen yardım kuruluşlarına ve çadır kent yönetimine bize bu imkanları sağladığı için teşekkür ediyorum. İnşallah bir gün ülkemize dönerek bu üretimi orada da sürdürürüz."

Çadır kentin müdür yardımcısı Bekir Engül de yaklaşık 30 bin Suriyelinin barındığı kampta, hayırseverler tarafından gönderilen kumaşları dikiş atölyesinde kullandıklarını söyledi.

Amaçlarının hem yardımları değerlendirmek hem de kadınları aktif hale getirmek olduğunu ifade en Engül, üretilen pantolon, tişört ve mantoların çadır kentteki Suriyeli misafirlere dağıtıldığını kaydetti.

Engül, böylelikle kadınların bir taraftan üretirken, diğer taraftan da para kazandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement