Suriyeli Sığınmacının Hobisi, Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Sığınmacının Hobisi, Ekmek Kapısı Oldu

Suriye'den iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen ve ülkesinde hobi amacıyla resim yapan 48 yaşındaki Hasan Bakran, Adana'da evleri boyayarak ve bazılarının salonuna manzara resimleri çizerek ailesini geçindiriyor.

15.04.2015 12:39

YUSUF KOYUN - Suriye'den iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen ve ülkesinde hobi amacıyla resim yapan 48 yaşındaki Hasan Bakran, Adana'da evleri boyayarak ve bazılarının salonuna manzara resimleri çizerek ailesini geçindiriyor.

Bakran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de resim ve hat sanatıyla ilgilendiğini söyledi.

Türkiye'ye geldikten sonra ailesini geçindirebilmek için iş arayışına girdiğini belirten Bakran, evleri boyayarak para kazanmaya karar verdiğini ifade etti.

Bazı evlerin salonuna alçıdan kabartma manzara resimleri çizdiğini de anlatan Bakran, Türkiye'de evlerin iç mekan duvarına resim yaptırma kültürünün yaygın olmadığını bildirdi.

Resim sanatına ilgi duyduğunu anlatan Bakran, "Suriye'de hobi olarak yaptığım işten şimdi para kazanıyorum. Resim konusunda eğitim almadım. Rabbim bize bu yeteneği lütfetti, bundan rızkımızı kazanıyoruz. Resimleri, kimi zaman hayal ederek, kimi zaman da önceden tasarladığım şekilde çiziyorum. Bu işle ilgili daha önce bir hazırlığım olmadı. Tamamen Allah'ın verdiği bir ilhamla bu işi yapmaya çalışıyorum. Duvarlara çizdiğim resimlerle de evleri renklendirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Her zaman iş bulamadığını dile getiren Bakran, yaptığı işlerden ise günlük ortalama 70 lira kazandığını kaydetti.

Bir dairenin iç duvar boyasını yapan ve bunun yanında evin salonunda alçıdan kabartma manzara resmi oluşturan Bakran, "Önce kurşun kalemle resmin ana hatlarını çiziyorum daha sonra alçıyla kabartma şekiller oluşturup, gümüş ve altın rengi boyayla resme son halini veriyorum" dedi.

Ülkesinde, savaştan önce mağaza ve restoran işleterek yaklaşık 50 kişiyi istihdam ettiğini belirten Bakran, savaş nedeniyle Halep kentindeki evlerini 9 ay önce eşi ve 5 çocuğuyla terk edip Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını dile getiren Bakran, "Kendi adıma ve Suriye'den savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan tüm kardeşlerim adına Türk halkına çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Sığınmacının Hobisi, Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement