Suriyeli Türkmenlerin Yaşadıkları, Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Türkmenlerin Yaşadıkları, Tiyatro Sahnesinde

Suriye'deki Türkmenlerin yaşadıklarını konu alan Güneyden Gelen Çığlık adlı tiyatro oyunu Gaziantep'te sahnelendi.

25.03.2014 22:02  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki Türkmenlerin yaşadıklarını konu alan "Güneyden Gelen Çığlık" adlı tiyatro oyunu Gaziantep'te sahnelendi

Türk Dünyası Topluluğu ve Suriye Türkmen Meclisi üyesi oyuncularının rol aldığı oyun, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterime sunuldu. Tek perdelik oyunda Suriye'deki iç savaşta Türkmenlerin yaşadıkları anlatıldı.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, oyunun ardından yaptığı konuşmada, Çin Seddi'ne, Viyana kapılarına ve Afrika çöllerine kadar uzanan ulu çınarın dalları olduklarını ama bu dalların budandığını söyledi.

Dalmaz, şunları kaydetti:

"Bugün kendi öz yurdumuzda maalesef sıkıntılarımız var. Ecdadımızın tesbih taneleri gibi hac yolunun güvenliğini sağlama konusunda her köye yerleştirdiği insanlarımız vardı. Bunlar bizim, özümüz, can parçamızdı. Ama bunlar ne yapıyor şu anda? Kim biliyor? Biz beraber yaşıyoruz, acılarımızı paylaşıyoruz. Suriye'de bir dram yaşanıyor. Bu dramın ne zaman, kim tarafından başlatıldığını kimse bilmiyor. Şu anda orada özgürlük adına çıkan ama sonradan birilerinin sahiplenmeye çalıştığı bir devrim var."

Türk milleti ve Türkmenlerin aynı bünye olduklarını vurgulayan Dalmaz, aynı coğrafyayı, aynı dini, aynı iklimi paylaştıklarını kaydetti.

Dalmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bölgedeki en ufak bir acıdan, sızıdan en ücra köşedeki millet ferdi, evradı eğer bu acıyı hissetmiyorsa biz, aynı dinin, aynı inancın mensupları değiliz. Ondan dolayı gerek Suriye'deki her bir fert, birine karşı işlenen cinayetin, birine yapılan haksızlığın kendine yapıldığını görmüyorsa, eğer Türkiye'deki bir vicdan sahibi, bu dramdan etkilenmiyorsa o dine mensup olduğunun, aynı millette mensup olduğunun şuurunda değil demektir. Bu tiyatro bize, öze dönüşümüzü haykırıyor."

Etkinliğe Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Adnan Hazuri, Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Üyesi ve Cenevre Temsilcisi Hüseyin Abdullah, akademisyenler, öğrenciler ve Türmenler katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeli Türkmenlerin Yaşadıkları, Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement