Suriyeliler İçin Mobil Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Suriyeliler İçin Mobil Koordinasyon Merkezi Açıldı

Suriyeliler İçin Mobil Koordinasyon Merkezi Açıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaşayan Suriyelileri kayıt altına almak amacıyla oluşturulan merkez çalışmalara başladı.

09.04.2014 15:03

Nizip ilçesinde yaşayan Suriyelileri kayıt altına almak amacıyla oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezi çalışmalara başladı.

Kaymakam Yaşar Karadeniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezlerinde yaşayan Suriyelileri kayıt altına almak için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Gaziantep'e gönderilen tırlardan birinin Nizip'e tahsis edildiğini söyledi.

Tır üzerinde oluşturulan mobil merkezde Suriyelilerin daha hızlı şekilde kayıt altına alınacağını ifade eden Karadeniz, "İlçemizde kamplar dışında kalan ve kendi imkanları ile barınan yaklaşık 20 bin Suriyeli misafirimiz var. Şu ana kadar sabit kayıt merkezinde 19 bin Suriyeliyi kayıt altına aldık. Faaliyete geçen geçici kayıt merkezinde parmak izi sistemi ile kayıt almaya başlayacağız. Böylelikle Emniyet Genel Müdürlüğü teknik alt yapısı çerçevesinde diğer kayıt merkezleri ile ilçemizde oluşturulan merkez irtibatlı hale gelecek" dedi.

Karadeniz, çalışmayla  ilçede yaşayan Suriyelilerle ilgili sağlıklı bir veri tabanına ulaşılacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyeliler İçin Mobil Koordinasyon Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement