Suriyelilerden Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Suriyelilerden Türkiye'ye Teşekkür

Suriyelilerden Türkiye\'ye Teşekkür

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana'ya sığınan Suriyeliler, kendilerine kapılarını açan Türkiye’ye teşekkür etti.

23.07.2014 13:43

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana'ya sığınan Suriyeliler, kendilerine kapılarını açan Türkiye'ye teşekkür etti.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan bir grup Suriyeli, ellerinde Türk bayraklarıyla basın açıklaması yaptı. Kur'an okunduktan sonra grup adına basın açıklamasını Mustafa Matırmavi Arapça okudu, Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nidal Çıldır ise çevirisini yaptı. Matırmavi, Al-i İmran suresinden "Ve hepiniz, Allah'ın ipine sımsıkı tutunun, fırkalara ayrılmayın. ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın; siz, birbirinize düşman olmuştunuz. Sonra sizin kalplerinizin arasını birleştirdi. Böylece O'nun nimeti ile kardeşler oldunuz. ve siz ateşten bir çukurun kenarında iken sizi ondan kurtardı. İşte Allah, ayetlerini size böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz hidayete erersiniz" ayetiyle başladığı konuşmasını, kardeşlik temalı Hadis-i Şerif ile sürdürdü.

"Birine teşekkür etmek istediğimizde, aklımıza ilk gelen, gönüllerimize sevgi çiçeklerini ekenler gelir" diyen Mustafa Matırmavi, şöyle devam etti:

"O insanlar ki, bize destek olan, azimli olmamızı sağlayan, sevinçlerimizi, acılarımızı paylaşan insanlardır. Bu bahsettiğimiz insanlar, Türkiye halkıdır. Türkiye'deki her duyarlı insana teşekkürü ve minnettarlığımızı borç biliriz. Türkiye Devleti ve Türk halkına özellikle Adana insanına duyarlılıkları ve yardımseverlilikleri için teşekkür ediyorum. Suriye'den ayrılmak zorunda kalınca kapınızı çalmak zorunda kaldık. Bize gurbetin zorluklarını hafifletmek için kapınızı açtınız. Bize kardeşçe ve dostça davrandınız. Misafirperverliğiniz için size teşekkür ve minnettarlığımızı belirtmek, biz Suriyeliler için bir onurdur. Allah, misafirperverliğinizin karşılığını misliyle versin. Allah'tan, sizi ve bizi Kur'an ehlinden eylemesini, Firdevs Cenneti'nde ağırlamasını niyaz ederiz."

Mustafa Matırmavi, konuşmasını Rahman suresinden okuduğu, "İyiliğin karşılığı, iyilikten başka bir şey olabilir mi?" ayetiyle tamamladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyelilerden Türkiye'ye Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement