Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika
Yerel

Suruç'taki Terör Saldırısı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın cenazesi, Tunceli'de defnedildi.

22.07.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında yaşamını yitiren Çağdaş Aydın'ın cenazesi, Tunceli'de defnedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Aydın'ın cenazesi, karayoluyla Tunceli'ye getirildi. Aydın için Tunceli Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Aydın'ın bazı yakınları, törende fenalaştı.

Cemevindeki törenin ardından cenaze, kalabalık bir grup tarafından omuzlarda taşınarak yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Seyit Rıza Parkı'na getirildi. Suruç'taki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden baba Fethi Aydın, parkta oğlunun cenazesini karşıladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, parkta yaptığı konuşmada, acıyı hep birlikte paylaştıklarını söyledi. Acıların paylaşılarak küçüldüğünü ifade eden Dicle, "Bugün burada yüreklerimizi dağlayan bu acıyı azaltmaya, paylaşmaya geldik" dedi.

Gençlerin, Kobani halkına destek için yola çıktığını belirten Dicle, "Onlar, yakılan, yıkılan, adeta bir harabeye çevrilen Kobani'yi tekrar inşa etmek için, dayanışma için oradaydı. Kobani'ye güç ve destek vermek istediler. Kobani halkına moral vermek istediler" diye konuştu.

Baba Fethi Aydın ise sağlık şartları el vermemesine rağmen oğluna boyun borcu olduğu için cenazeye katıldığını dile getirdi.

Patlama sırasında oğlunun yanında olduğuna işaret eden Aydın, "O, benim bir oğlum değil, bir yoldaşım. Çağdaş ölmedi. Binlerce, milyonlarca Çağdaş var, milyonlarca Çağdaş yaşıyor. Bu idealleri taçlandırmak için milyonlarca Çağdaş'ı daha da büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından cenazesi alkışlarla nakil aracına taşınan Aydın, Ovacık ilçesine bağlı Güneykonak köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine, HDP Tunceli milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ile bazı belediye başkanları, Aydın'ın ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suruç'taki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement