Sürücü Sertifikasını Ehliyete Dönüştürmek İçin Son Tarih 29 Mayıs - Son Dakika
Ekonomi

Sürücü Sertifikasını Ehliyete Dönüştürmek İçin Son Tarih 29 Mayıs

Sürücü Sertifikasını Ehliyete Dönüştürmek İçin Son Tarih 29 Mayıs

Sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler için tanınan 2 yıllık süre 29 Mayıs'ta sona erecek.

08.05.2015 13:19  Güncelleme: 15:14

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği uyarınca 29 Mayıs 2013'ten önce alınan sertifikalar, 29 Mayıs'a kadar sürücü belgesine dönüştürülmemesi durumunda iptal olacak.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, 2 yıllık süre aşımından dolayı 29 Mayıs'ta geçerliliğini yitirecek olan "sürücü sertifikası"na sahip vatandaşların, "sürücü belgesi" işlemlerinin hızlandırılması ve yaşanabilecek yoğunluklardan dolayı mağdur olmamaları için internet üzerinden yapılan randevu sayılarını artırdıklarını söyledi.

HAKLAR İPTAL OLACAK

Resmi Gazete'de 29 Mayıs 2013'te yayımlanarak yürürlüğe giren Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin 45. maddesi kapsamında, bu tarihten önce sürücü sertifikası alan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmedikleri halde haklarının iptal edileceği kararlaştırıldı.

"TEBDİRİNİZ ALIN, KAYIP YAŞATMAYIN"

Trafikten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, 38 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, 29 Mayıs'a kadar Trafik Tescil Bürolarında yaşanabilecek yoğunluğa karşı önlem almaları için talimat gönderdi. Söz konusu yoğunluğa bağlı olarak vatandaşların mağdur edilmemesi ve süre aşımından dolayı kişilere hak kayıplarının yaşatılmaması için yazılı talimat gönderilerek vatandaşların işlerinin ivedi olarak görülmesi için önlem alındığı öğrenildi.

RANDEVU SAYISI ARTIRILDI

Talimatta, "Sürücü sertifikası sahibi kimselerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi amacıyla 8 Mayıs tarihinden itibaren Trafik Tescil Büro Amirliklerince yürütülen sürücü belgesi müracaatı randevu sayısı artırılmıştır. 29 Mayıs tarihine kadar yeterli sayıda personelin sürücü belgesi müracaat hizmetlerinde görevlendirilmesi, yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle randevu alamayan kimselerin de mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sürücü Sertifikasını Ehliyete Dönüştürmek İçin Son Tarih 29 Mayıs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • kalleş devletü: allah belanızı versin önce ilkokullular dediler millete ehliyet aldırdılar para kazanmak için şimdide bu allah belanızı versin sizin Müslümanım deyipte insanları soyma yollarını iyi öğretmişler size imamhatiplerde ALLAH SİZİN BELANIZI VERSİN ÇOCUKLARINIZDAN ÇIKSIN GARİBANIN CANINI ALACAKSINIZ YAKINDA 10 1 Yanıtla
  • VEFASIZ: Dünyanın en kolay işi emir vermek. Garip polisi eve de göndermeyin nasıl olsa fazla mesai ücreti ödemiyorsunuz. Poliste bi vatandaşın oğlu veya Kızıdır. Yazık valla yazık. Vatandaş vatandaşlık görevini yapıp zamanında ehliyetini alsa olmaz mı?O Şubelerdeki yoğunluğu gidin görün 4 2 Yanıtla
  • adem yaca: vinç operetörlük sertifikam var onudamı ehliyete dönüştürmeliyim 1 0 Yanıtla
  • Huseyin: Bu ehliyetler nezaman avrupada gecerli olacak bir bilginiz varmi arkadaslar 0 0 Yanıtla

Advertisement