Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Konulu Toplantı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Konulu Toplantı

Suşehri\'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Konulu Toplantı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yerel yönetimler ve çevre konulu toplantı düzenlendi.

15.07.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Suşehri ilçesinde yerel yönetimler ve çevre konulu toplantı düzenlendi.

Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın başkanlığındaki toplantı, Suşehri Belediyesinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Mustafa Aydın, konuşmasında, belediyelerin iyi bir imar planı hazırlaması ve yolların ileriye dönük açılması gerektiğini söyledi.

Aydın, "Belediyelerimizin çok iyi içme suyu temin etmesi gerekiyor. Topladığımız katı atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesi ve katı atıklardan geri dönüşümün sağlanması lazım. Atık suların arıtılması ve arıttığımız suları tarımda kullanılabilir hale getirmek de önemli" diye konuştu.

Aydın, belediyelerin ve kamu çalışanlarının insanlara yaşanabilir bir çevre oluşturmasının önemine vurgu yaptı.

Atık su arıtma tesislerinin sürekli çalıştırılması gerektiğini belirten Aydın, "Sivas'ın iki ilçesinde arıtma tesisi var. Bir ilçemizde güzel şekilde çalışıyor. Diğer ilçemizdeyse bir gün çalışıyor, bir gün duruyor. Oysa bu tesislerde düğmeye bastığınız an kesintisiz çalışması gerekir" dedi.

Katı atık bertaraf tesislerinin sadece bir belediyenin yapacağı iş olmadığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:

"Katı atık bertaraf tesisini çevrenizde bulunan tüm belediyelerle ortak kurabilirsiniz. Katı Atık Birliklerini kuran belediyeler, tesislerini de kurarak bu sorunu ortadan kaldırmış olacaktır. Suşehri ilçesinde Katı Atık Birliği kuruldu. Birlik Başkanı Suşehri Belediye Başkanımız ama illa ki Birlik Başkanlığı Suşehri'nde diye tesisin de Suşehri'nde kurulması gerekmiyor. Birliğe üye hangi ilçede veya yerleşim yerinde müsait yer varsa oraya katı atık bertaraf tesisi kurulabilir."

Aydın, katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesislerinin iş adamlarının destekleriyle de kurulabileceğini ifade etti.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de Suşehri'nde örnek bir çalışma yapacaklarını belirterek, "İlçemize yakın köylerin de çöplerinin alınması için çalışma yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Toplantıya, Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova kaymakamları, belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Konulu Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement