Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı

Suşehri\'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı

Suşehri ilçesinde yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

15.07.2014 18:15

Suşehri ilçesinde yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Suşehri Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Yerel yönetimler ve çevre yönetimi hakkında katılımcılara bilgi aktaran Aydın, katı atık tesisleri ve atık su arıtıma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Katı atık tesisleri ve atık su tesislerinin önemine değinen Aydın, "Belediyelerimiz faaliyetlerini yürütürken, iyi bir imar planını yapması gerekiyor. Bu imar planı yapılırken, insanların yaşaya bileceği sosyal donatlar, yollarında ileriye dönük yıllar için konulması gerekiyor. Ayrıca belediyelerimizin çok iyi içme suyu temin etmesi gerekiyor. Bununla birlikte kullanılan atık suların kullanılması lazım topladığımız katı atıkların uygun şekilde bertaraf edilmesi lazım. Ayrıca arıttığımız suları tarımda kullanılabilir hale getirmektir. Özellikle katı atıklardan geri dönüşüm sağlamak lazım. Bunların hepsini belediyelerimizin ileriki safhalarda düşünmesi lazım kamuda çalışan bizler ve belediyelerin görevleri arasında insanlarımıza yaşanabilir bir çevre yaratmaktır." dedi.

Atık su arıtma tesislerinin sürekli çalıştırılması gerektiğini belirten Aydın, "Sivas'ın iki ilçesinde arıtma tesisleri bulunmaktadır. Bir ilçemizde güzel şekilde çalışıyor. Diğer ilçemizde ise bir gün çalışıyor bir gün duruyor. Yani bu tesislerde düğmeye bastığınız an kesintisiz çalışması gerekir" diye konuştu.

Toplantıda söz alan Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri'nde örnek bir çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Alt yapısı ve üst yapısı tamamlanan yakın köylerimizin çöplerinin alınması için ilçe kaymakamlığımız ile bir takım çalışmalar yapmaktayız. İnşallah bu çalışmamızı hayata geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Suşehri, Akıncılar, Koyulhisar ve Gölova ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Yerel Yönetimler ve Çevre Yönetimi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement