Sutyenli Keçiler Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Sutyenli Keçiler Görenleri Şaşırtıyor

Sutyenli Keçiler Görenleri Şaşırtıyor

Balıkesir'de, 2 çocuk annesi bir kadının baktığı keçiler zarar görmesin diye memelerine taktığı torba, "sutyenli keçi" esprisine yol açtı.

22.07.2015 12:41  Güncelleme: 13:50

Balıkesir'in Burhaniye ilçesininin Bahadınlı köyünde 2 çocuk annesi bir kadının baktığı keçiler görenleri şaşırtıyor. Süt veren keçilerin memeleri çalı çırpılara takılıp zarar görmesin diye takılan torbalar, "sutyenli keçi" esprisine sebep oldu.

OĞLAKLAR EMMESİN ÇALI ÇIRPI RAHATSIZ ETMESİN DİYE TORBA TAKTI

İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Bahadınlı köyüne yerleşen Neşe Orhon, keçi beslemeye başladı. Orhon, 10 keçiden süt veren 3 keçisinin memelerine de oğlakların emmemesi ve çalı çırpıdan zarar görmemesi için birer torba taktı. Keçilerin memelerine takılan torbalar çevrede "sutyenli keçi" esprisine sebep oldu. Çevreden eşinin dostunun da torba diktirip gönderdiğini anlatan Neşe Orhon, köy halkı ile iyi anlaştıklarını söyledi.

"BU İŞE 10 YIL ÖNCE BAŞLADIK"

Keçilerini çok sevdiğini anlatan 2 çocuk annesi Neşe Orhon, "Bu işe 10 yıl önce başladık. Önce acemiydik. Sonra zamanla işi öğrendik. İlk zamanlar keçi sayısı biraz fazlaydı. Ancak şu anda 10 keçimiz var. Biz şehirden köye yerleştiğimiz için başta biraz zorluklar çektik. Şimdi köyde hayat tarzını öğrenmeye başladık. Onlar bana, ben onlara alıştım. Kızlarım da arada yaramazlık yapıyorlar." dedi.

"MECBUREN TORBA TAKIYORUM"

Orhon, sözlerine şlunları ekledi; "Yavrularını fazla emziriyorlar. Ben de onlara fazla emzirmemeleri için torba taktım. Burada çalı çırpı çok olduğu için memeleri yırtılıyor. Yırtılmasın, mikrop kapmasın diye mecburen torba takıyorum. Torbalar fazla dayanmıyor. Bunun için tanıdıklarım da torba dikip gönderiyor. Keçilere taktığım torbalar köyde espri konusu oldu. Hatta şaka yollu olarak ben kızlarıma özel sutyen diktiriyorum diyorum. Öyle gülüşüyoruz" dedi.



Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sutyenli Keçiler Görenleri Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • 06: Bunu köy yerlerinde herkes hayvanlarina yapıyor yeni bir şey değil. 14 1 Yanıtla
  • gr.: yahu bu olay yıllardır var zaten çucuklugum dan biliyorum süt veren hayvanlara yavrusu emmesin diye takılırdı yeni bişeymiş gibi gündeme getirmenin ne anlamı var eften püften haberler... 12 0 Yanıtla
  • Kekowa: Bu haber sitesi.tam bir mal binlerce yildir yapiliyor zatrn. 11 0 Yanıtla
  • Diyadin AGİRİ Lİ.: hadi lan zaten anadolu insanı bunu bilir haber mi bu şimdi. 8 0 Yanıtla
  • ANTİK- EFES: BİZ YILLAR ÖNCE KEÇİ OTLATIRKEN OĞLAKLAR EMMESİN DİYE AYNISINI YAPARDIK MEDYA NE KADAR GEÇ FARKETMİŞ 8 0 Yanıtla
  • salih: haber değeri olmayan, boş bir haber,yüzyıllardır yapılan bir uygulama 7 0 Yanıtla
  • can: müslüman keçiler 2 4 Yanıtla
  • BABA SULTAN: BEN 30 SENEDİR BİLİYORUM GÜNAYDIN .... DOMATES MARKETTE YETİŞİR DİYEN NESLE SESLENİYORUM.... BİRAZ ETRAFINIZA BAKIN YOKSA MARKETTEKİ DOMATESLE EVDEKİ İNSAN PEK FARKSIZ HABERİNİZ OLSUN 5 0 Yanıtla
  • er: bunlar yakinda tekerlegi de icat eder 4 1 Yanıtla
  • khan: bak hayvanlar bile giyiniyor 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement