Suudi Arabistanlı İş Adamlarının Erzurum Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Suudi Arabistanlı İş Adamlarının Erzurum Ziyareti

Suudi Arabistanlı İş Adamlarının Erzurum Ziyareti

Suudi Arabistanlı iş adamı Sulaiman Al Muhaidib, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Arap ülkeleri iş adamları, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi.

18.01.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistanlı iş adamı Sulaiman Al Muhaidib, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Arap ülkeleri iş adamları, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi.

Dubai ve Körfez ülkelerinde yatırım danışmanlığı yapan Orient Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ali Demirhan ile özel uçakla kente gelen Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, halk oyunları ekibi ve cirit gösterisi ile karşılandı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Erzurumlu iş adamları ile otel yöneticilerinin de hazır bulunduğu karşılama töreni sonrası Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Konaklı Kayak Merkezi, Rüstem Paşa Bedesteni, Taşmağazalar ve tarihi Erzurum evleri ziyaret edildi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanan Erzurum Ekonomi Raporu'nun iş adamlarına sunulmasının ardından heyet, Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel ile bir araya geldi.

Burada konuşan Sekmen, iş adamı Muhaidib'in, dünyanın en büyük zenginleri arasında yer aldığını belirterek, davetini kırmayıp kenti ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Muhaidib'in Erzurum'da kurulması planlanan 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik ve gıda sektörüne yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptığını ifade eden Sekmen, hükümetin de desteğiyle bu projelerin hayata geçmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Sekmen, yerel hizmetlerle sınırlı kalmayacaklarına değinerek, kentin iktisadi ve sosyal yatırımlarla kalkınmasının mümkün olacağını söyledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suudi Arabistanlı İş Adamlarının Erzurum Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement